Drømme fødselsdagen

Jake og ønskeøens pirater. 

Da Sebastian blev 4 år var temaet Jake og ønskeøens pirater, Forberedelsene startede i Toys'R'us hvor vi købte invitationer, tallerkener, servietter og kopper.

14825811_10154230590942933_431881020_n-300x300.jpg

Da gæsterne kom fik de boller, frugt (piratskib) og chokoladekage, dekoreret med forskelligt slik i blå og grønne nuancer, sølvkugler og en masse spiseligt glimmer. Tanken  med pynten var at det skulle ligne en skat (uden guldmønter).

Så blev det tid til skattejagt. Her havde jeg lånt en skattekiste af min mormor, købt en klo, sørøverklap til øjet og sørøverhatte på eBay, lavet silikoser og købt en masse chokoladeguldmønter og hældt ud over. Jeg havde taget et billed af vores have, redigeret det så det lignede et skattekort og printet det ud til ungerne.
Skattejagten startede med at skattekortet lå i entreen ved siden af kloen, de fik atvide at kaptajn klo havde været der og lagt kortet og at han havde glemt sin klo der, turen gik ud i haven og ved første post fik de klappen for øjet, ved næste post fik de hatten på, og sidste post fandt de skattekisten.

Til slut fik de pølsehorn, pizzasnegle, gulerod og agurkstave, hele fødselsdagen varede 3 timer og det var meget passende, der var både tid til at pakke gaver op, spise, lave skattejagt, lidt leg og "skrub af mad".

Til voksen fødselsdagen fik vi boller m. Pålæg og en masse kage

nfsn-225x300.jpg

Star Wars

Da Sebastian blev 5 år var temaet Star Wars, og mor gik all in.
Jeg havde i god tid været heldig at finde både kopper, tallerkener, og servietter i Rema 1000 til 10kr pr. Pakke.  Invitationerne købte jeg eBay, der købte jeg også balloner med Star Wars og 5 tals balloner.

vhbjl-300x300.jpg

Fødselsdagen startede med "flaskehalsen peger på" hvor børnene skiftes til at give deres gave, så fik de boller, chokoladekage, og frugten var skiftet ud med gulerødder og agurker. Jeg havde været heldig at finde nogle små popcorn poser med Star Wars i fakta som både var en del af borddækningen, men også lidt guf.

Tidligere har jeg lavet en del kager i og med fondant, men da tiden (og overskuddet) er blevet mindre havde jeg snydt lidt og istedet købt Star Wars plastfigure i fætter BR til at pynte kagen med. kagen var en Chokoladekage smurt op med chokolade frosting, siderne var pyntet med Star Wars sukkerprint og plastic figure på toppen.

Der skulle selvfølgelig også leges, og det blev til "den store rumjagt"  og ingen rumjagt uden slikposer. Jeg havde fundet noget Star Wars slik i fakta og suppleret op med alm slik, men så manglede jeg jo noget at komme det i. Til formålet købte jeg et LEGO opbevarings Star Wars hoved ved Trendybox.dk, og det fungerede perfekt som "Star Wars skattekiste".

Jeg turde ikke at lave konkurencer da jeg var bange for hvordan 4-5 årige børn reagerer på at tabe, så det var et samlet hold, vi havde bygget en forhindring af mælkekasser som de skulle kravle op over, så fik de alle en sort sæk, hvor de skulle hoppe hen til næste post, som var en bobles bane, videre op i legetårnet hvor de skulle rutsche ned, samles og sammen skulle de lede efter skatten.

Efter skattejagt og leg blev det tid til "skrub af mad", og der var ønsket is som ved frozen yoghurt. Der var vanille, chokolade og jordbæris og 11 toppings: Chokoladesovs, tivoli krymmel, click mix, mini marshmallow, små vafler, chokoladeknapper, oreo, banan, forskelligt frugt, grøn krymmel og kitkat. Skeer og små isbæger er fra søstrene grene, de store bægre er fra tigeren.

Fødselsdagen varede 3 timer, og det var helt passende med tiden.

Hans 5 års fødselsdag for familien prøvede vi at gøre lidt nem da den blev holdt på dagen. Vi havde været heldige at finde en deal på deal.dk på glaseret skinke med fløde kartofler, salat og flütes. Så lavede mine forældre en steg og vi lavede nogle kyllingespyd til, og så fik vi selvfølgelig også kage.