Hello kitty fødselsdag på budget

Samanda er mor til Zoey på knap 4 og Theodor på 8 måneder. Til dagligt driver hun bloggen Thegirlwithconfetti hvor hun deler ud af alle sine ideer og giver inspiration til børnefødselsdage, temafester og højtider. Samanda deler her en fantastisk Hello Kitty fødselsdag med pink, lyserød, glimmer og glitter. 

Helloooooooooo Kitty! Yes, min datter Zoey på 2 kunne bestemt ikke overtales til en Prinsesse Sofia temafest til sin 3 år's fødselsdag, og da vi både har været omkring Cirkus fest da hun fyldte 2 og FROST fest tilbage i april ja så var der ingen anden udvej end at opfylde hendes ønske og gå amok i pink, lyserød, glimmer og glitter!
Hvilket egentlig ikke gør mig noget :D

Men selvom jeg ELSKER glimmer balloner, kæmpe ekstravagante kager, eksklusivt festpynt og imponerende dessert buffeter - Ja, så er jeg også en smule nærig! For jeg vil meget hellere bruge mine penge et andet sted (og det vil mand også) så derfor har jeg valgt at holde denne fødselsdag på lavbudget hvilket Zoey slet ikke har opdaget, hun var bare helt forgabt i den lille irriterende kat og alt det flotte lyserøde slik!

Jeg syntes at resultatet er blevet helt perfekt, og jeg håber virkelig at den kan inspirere andre mødre til at holde en fantastisk temafest uden at smide en kæmpe pose penge efter det! For det er muligt.

Invitationer
Det vigtigste når man skal holde en temainspireret fødselsdag er allerførst invitationerne. De skal nemlig afspejle det valgte tema så gæsterne er indforstået med det og kan begynde at tænke i påklædning, forventninger til festen etc. - Og så er det sjovt og hyggeligt at sidde sammen og finde på kreative invitationer som andre bliver begejstrede over.

Zoey's invitationer har jeg lavet på computeren og er sat sammen af en forside med "Hello Kitty" samt en bagside med teksten. Derudover har vi klippet i lidt pink glimmer karton og limet på så det passer med sløjfen. De har kostet mig ingen ting, udover lidt lim og nogle fine pink kuverter fra Panuro hobby, som man i øvrigt kan lave selv meget let.

Pink løber og helium balloner
Præcis lige som til Zoey's 2'års fødselsdag havde jeg valgt at ligge en løber ud til gæsterne.. Denne gang blev den pink for at fortsætte temaet. Min pink løber er hjemmelavet med resten af stoffet fra bordløberen da der var en masse i overskud. Langs løberen havde jeg fyldt en masse balloner op med helium og over døren havde jeg sat et velkommen skilt op som jeg også selv har lavet. Desværre har jeg ikke et billede af indgangen, men jeg håber at i kan se det for jer!

Helium er dog lidt dyrt, men den flaske jeg har købt holder til ret mange balloner, og mon ikke jeg får brug for den igen en dag :D

Bordopdækning
Til Zoey's fødselsdag kom der både børn og voksne, så derfor har jeg dækket op på 2 forskellige måder. Ved de voksne er der bare tallerkner, bestik og glas men hos børnene har jeg dækket op med træbestik, flasker til vand med sugerør i, en hjemmelavet "slikholder" så de selv kan blande lidt slik og tage med sig rundt og sidst men ikke mindst et lille "tegne kit" med 4 forskellige Hello Kitty motiver og glimmer farveblyanter. Så er de hvertfald beskæftiget i mindst 10 min.

Ned langs bordet havde jeg langt en pink løber, som egentlig bare er en lang bane stof som jeg har købt i stof & stil. Jeg mener at jeg gav ca. 200 kr. for 6 meter stof. Stoffet rækte både til bordløberen, løberen til min "candy bar" samt den pink løber udenfor - så bestemt alle pengene værd.

På løberen stod der vaser og lysestager pyntet med sølv glimmer, som jeg selv havde lavet og det er super nemt, og en billig måde at pimpe kedelige lysestager og glasflasker på. I vaserne havde jeg blandet lyserøde roser i 3 forskellige farvenuancer og rundt omkring på bordet havde jeg lagt nogle udklippede sølvglimmer cirkler fra Søstrene Grene.

Som noget ekstra, og fordi jeg havde valgt den dyre kæmpelagkage fra havde jeg fået Lille Kagehus til at lave de fineste smukkeste småkager med Hello Kitty motiver og tretaller. De gik rent ind hos alle gæster og specielt hos fødselaren. Det var samtidig skønt med noget utraditionelt og anderledes som man ikke ser så ofte.
Candy bar
Til Zoey's 3 år's fødselsdag valgte jeg at stille en lille slik/kage buffet op så det var lettere for børn og voksne at forsyne sig med lige det de havde lyst til. Inspirationen til slikbuffeten er hentet fra USA, da de har en tradition for at lave kæmpe overdådige "Candy Bar's" til enhver lejlighed. Mit Candy Bar skilt har jeg selv lavet, skåret ud og derefter hængt op med en hvid silkesnor.

På buffeten stod der de lækreste gulerods cupcakes pyntet med hjemmelavede Hello Kitty figurer, lyserøde chokoladeovertrukne popcorn i mine hjemmelavede popcornholdere, en 6 liters dispenser fra Tiger'en med vand i og Ribena isterninger (så slipper man for at farve sine isterninger med alt det farvestof). Ved siden af dispenseren havde jeg sat et glas med mine egne Hello Kitty sugerør pyntet med udklippede sløjfer.

På buffeten stod der også lyserød saftevand til børnene i små bitte glasflasker fra Søstrene Grene med mine hjemmelavede sugerør i, to store glaskrukker med dronningemandler og skumfiduser samt de fineste hjemmelavde småkager fra lille kagehus.

Menuen
Jeg har desværre ikke taget billeder fra selve festen da jeg var så uheldig at jeg blev syg lige inden gæsterne kom, så jeg måtte desværre gå op i seng mens far klarede resten. Alle gæsterne var inviteret til kl. 15.00 og udover alt det der stod på buffeten blev der også serveret Hello Kitty fødselsdags boller med lyserød glasur samt lyserøde flødeboller fra Spangsberg, For man kan selvfølgelig ikke gå ned på lyserød til en Hello Kitty børnefødselsdag.

Tegnekit - underholdning under maden
Alle forældre kender til dette! Børn keder sig hurtigt ved bordet og vil hellere end gerne forlade det inden de er blevet mætte, for det er jo meget sjovere at komme ned og lege. Det jeg gjorde var at printe 4 forskellige Hello Kitty motiver ud og ligge dem i en cellofanpose fra Søstrene Grene sammen med glimmer farveblyanter fra samme butik.

Jeg håber at hele fødselsdagen har inspireret dig til selv at holde en fantastisk temainspireret fødselsdagsfest for dine børn, uden at skulle ud at give en formue for det!

Og så må vi se hvad den lille dame vælger af tema til næste fødselsdag! Jeg glæder mig hvert fald til at give hende endnu en drømmefødselsdag :)

De bedste Hilsner Samanda / Eventsbysam