Inspiration til dåb- den fineste slikbuffet og goodiebags til børnene

Man skal aldrig gå ned på pynt - det er så absolut mit motto. Min planlægning for Olivers dåb gik derfor i gang et par måneder før. Jeg er nemlig stor fan af Kinalands mange billige party supplies, det eneste minus er, at levering gerne tager en måneds tid, nogle gange længere. Så bestil i god tid! Til gengæld er det muligt, at få det meste til "Free Shipping", og det er noget vi kan lide. Jeg bruger primært app'en AliExpress, som er en eBay-lignende side med ALT muligt bras, og et helt fantastisk mekka for festpynt. Tingene derinde koster ingenting - som i virkelig tæt på ingenting. Store pompom'er på 30 cm fås f.eks for en flad femmer og kvaliteten er i top.

Jeg lavede også selv noget af pynten. Bl.a. forskellige flagranker og et par body-ranker med navn og forskellig tekst på. Det var selvfølgelig lidt mere krævende end at bestille fra Kinaland, men jeg blev så glad for resultatet og det var det hele værd.
Hele rummet var fyld med pynt og det gjorde det så hyggeligt. Selve bordækningen holdte jeg helt nede på jorden, da den alligevel skulle overdynges med børn, voksne og bugnede tallerkener fra den lækre buffet. Jeg havde købt mønstrede tallerkener i Panduro Hobby (de fås endnu billigere på AliExpress, men jeg var ikke hurtig nok!). Servietterne var mint og dugene var hvide. Jeg brugte gamle mælkeglaskander som vase. Et par både af skåret lime og en enkelt hvid blomst i, gjorde det så fint.

En barnedåb er en børnefest, ungerne skal være en del af festen, og de skal ikke mangle noget. Vi havde børnene med ved bordene, og vi havde ikke bordkort. Jeg ønskede, at det skulle være hyggeligt og uformelt og muligt for folk, at mingle på kryds og tværs - også under maden. Vi var så heldige, at have plads til et børnebord, hvor vi havde en masse tegneting, lidt spil og ungernes goodiebags stående. Bordet kunne de gå til og fra som det passede dem, da det ikke var en del af spisearrangementet. Det blev flittigt brugt og var en stor succes. I goodiebagsene lå en figenstang, et sjovt sugerør, en kop med barnets navn, sæbebobler, et stykke legetøj/lille gave (afhængig af alder), og vigtigst en tom slikpose med navn på, så de kunne gå amok i slikbuffeten. Goodiebags var en stor succes, og de kan virkelig anbefales og kan jo laves på tusindvis af måder, så det passer ungerne og arrangementet.

Slikbuffeten var min store stolthed (ja udover dåbsbarnet naturligvis.) Jeg havde været i en stor bland-selv-slik butik, og hamstret løs af alt det blå slik jeg kunne finde - det kan godt være sparsomt, så jeg supplerede op med lidt sølv, chokolade og sort lakrids. På Lilly.dk fandt jeg de fineste skyskumfiduser i hvid/blå (fås også i lyserød), de smagte så godt, at de simpelthen på nævnes. For 100,- fik vi en kæmpe kasse. Jeg havde også været forbi M&M's automaten på Hovedbanegården i København, og købt en del masse blå M&M's. Forskellige glas, skåle og vaser blev brugt som beholdere og så var der naturligvis blå skeer og slikposer.