Inspiration til dåb - gaveæsker, dekoration med gamle glas og forslag til en nem menu

Hannah var i god tid med både location og fremstilling af af pynten til deres datters dåb. Et rigtig godt råd, hvis man gerne vil lave det hele selv. Som nybagte forældre, kan det være svært, at finde tiden til det midt i alt det nye. 

Pinsedag blev vores lille pige døbt. En dag vi længe har glædet os til, også inden hun kom ud. Vi bookede nemlig lokaler til festen 7 mdr. inden hun blev født - jep, vi var tidlig ude. Jeg havde termin i april, og vi ønskede, at holde dåben pinsedag, så vores gæster ikke skulle op på arbejde dagen efter pga. 2. pinsedag. Vi ville ikke risikere, at vores drømme-location blev snuppet af en konfirmand. Derfor bookede vi tidligt.

Jeg brugte ventetiden på, at forberede alt pynten til festen, så det var klar inden hun blev født. På den måde ville jeg undgå at stresse over dåbsforberedelser efter fødslen, og istedet fokusere 100% på vores nyfødte datter. Desuden var der kun 38 dage fra hun blev født, til hun skulle døbes - og ikke nok med det, blev vi indlagt en uge efter fødslen, så der var ikke meget tid at gøre med.

Pga. indlæggelsen valgte vi, at invitere på Facebook - vi oprettede simpelthen bare en begivenhed, hvor vores gæster kunne tilmelde sig. Det fungerede super godt og tog ingen tid at lave.


Pynten til festen bestod af en masse forskellige marmelade-glas og glas fra andre madvarer. Glassene blev renset og gjort rene, hvilket tager en evighed - "Den gamle fabrik" er de værste! Jeg fik min mor til, at fjerne mærkater og limrester med rensebenzin, og jeg pyntede glassene. Jeg brugte glassene til lys, blomster og slik. På slikglassene satte jeg tekst på, lavet med en dymo.


Udover de pyntede glas, lavede jeg små "surprise-æsker" til alle gæsterne, som skulle ligge ved hver tallerken. Indholdet i æskerne bestod af et stykke Bülow Love chokolade - perfekt i farven til pigedåb.

Vi brugte ikke bordkort, men lavede istedet en bordplan. Det vil sige, at vores gæster skulle sidde ved bestemte borde, men de måtte selv bestemme, hvor ved bordet de ville sidde. På hvert bord (vi havde 4 borde) lavede jeg et dekorativt og machende skilt med navnene på de gæster, der skulle sidde ved bordet.

Maden valgte vi selv at lave, med hjælp fra vores mødre.
Der blev serveret frokost samt dessert/kaffe. Frokosten bestod af fire salater. Stort set alle ingredienser til salaterne blev klargjort dagen før, og skulle bare blandes sammen på dagen. Super lækkert og ret nemt.

Sådan så salaterne ud:

1:
Confiteret and (dåse)
Valnødder
Granatæble
Hjertesalat

2:
Fenikkel
Grøne oliven
Varmrøget laks
Rugbrødschips

3:
Rødt oksekød / bøf (Roastbeef agtigt)
Vesterhavs ost
Ristede hasselnødder
Ristet rosmarin (i oliven olie)
Semi bagte tomater (Halvtørre)

4:
Vandmelon
Tørret skinke
Feta
Ristede pinjekerner
Babyleaves

Vi havde en fantastisk og afslappet dag - helt perfekt!

Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com - vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv.