Indkøbsliste til baby – MUST & NICE TO HAVE

Hvad har man egentlig behov for, når den lille nye kommer til verden? Hvad kan man vente lidt med at købe og har en nyfødt baby behov for et aktivitetsstativ lige når I kommer hjem? Her er MamaWise's bud på en huske/indkøbsliste til den første søde tid med en nyfødt baby.

Must haves inden baby kommer.

Autostol.
Denne er nødvendig for, at I kan komme hjem med baby. En god ide kan være at installere den i bilen et par uger før, så I ikke skal bruge tid på det efter at vandet er gået eller inden I forlader sygehuset.

Der finde mange forskellige autostole, en god idé er at søge lidt rundt på internettet og se hvad folk anbefaler. Der kan være meget forskel i både pris, funktionalitet, design mv.

Overtøj.
Hue samt køredragt og andet tøj til udendørsbrug (Husk hvilken årstid du føder i).

Sengetøj.
Gerne 2-3 stk. da der bliver brugt rigtig meget forskellige i starten, da babys afføring har det med at smutte ud af siden på bleen, og da det farver helt vildt kan man ikke undgå at se det også er det altså super dejligt med lidt at skifte med.

Bleer.
Men køb ikke for mange pakker, da de små vokser hurtigt. Det er virkelig en jungle at finde de rigtig bleer til ens baby, og derfor kan man få en masse "Gratis babypakker" <-- hvis I trykker på linket kan I læse mere og se hvor man kan få de gratis babypakker henne.

Barnevogn.
I nogle barnevogne medfølger der madras, tjek dog gerne en ekstra gang, om den er tyk nok. Ligeledes skal I også huske at undersøge om der hører lift med til den model I har valgt, eller om I skal købe det ud over. Her skal der som regel også tilkøbes madras, lagen, vådlagen osv. Alt efter årstid så er myggenet og regnslag også en god ide.

At finde den rigtige barnevogn, kan være svært da der findes rigtig mange og nogle er kombivogne og andre ikke er, men til gengæld har et langt liggemål.

Det bedste tip til at skulle vælge en barnevogn er at gå ned i fx. Ønskebørn eller en anden børnebutik der sælger barnevogne og høre mere, her kan man også få lidt hjælp, høre mulighederne samt se dem i virkeligheden.

Termometer.
Uheldet kan være ude, at det lille pus bliver syg og så vil det være ærgerligt at stå fredag aften kl 21 uden et termometer.

Næsesuger og/eller saltvandsdråber.
Til hvis den lille er stoppet i næsen. (Ved forkølelse kan modermælk også dryppes i næsten, hvis man ikke har saltvand hjemme)

Ammeindlæg.
Det er altså brand ærgligt at rende rundt med to mælkepletter på blusen. Der kan købes flere forskellige typer ammeindlæg, både engangs og uld.

Ammetøj
Det er rigtig dejligt at være klar til at amme, og man kan få rigtig meget amme venligt tøj. Meget af ens normale tøj kan helt sikkert også bruges, det skal bare ikke blive besværligt at amme. Et must er helt sikkert Amme BH´er, de fleste butikker anbefaler at man nøjes med at købe 1-2 bh'er, da ens bryster vokser. Ellers køber dem et nummer større end man normalt bruger.

Hygiejnebind
Ikke trusseindlæg men bind. Man bløder 'lidt' den første tid efter fødslen.

Babydyne.
1-2 stykker, ligesom med sengetøj kan dynerne også nemt blive beskidte enten ved gylp, tis eller babylort som har det med, at løbe ud af bleen.

Puslebord
Er også en dejlig ting at have klar inden baby kommer, der er mange muligheder. Vi har lidt forskellige indlæg her på MamaWise som måske kan hjælp jer. I kan blandt andet læse "Inspiration til puslepladsen - tre forskellige løsninger", og "DIY - Lav dit eget puslebord"

Puslehynde. (pusleplads)
Det er en god ide at sørger for, at stoffet på puslepuden er vandafvisende så den er nemmere at holde ren og/eller nem at vaske.

Zinksalve og pudder, hvis nu den lille numse skulle blive rød.

Vaskefad/hovedhalefad og engangsvaskeklude/vådservietter.

Bleposer og/eller en blespand.

Stofbleer.
Og gerne en god portion. Nogen bruger dem kun til gylp, andre bruger dem også som dyne om sommeren og som nusseklud.

Babynest.
Er en rigtig god ide, hvis I gerne vil have den lille baby imellem jer i dobbeltsengen. Her kan liften også sagtens bruges.

Tøj.
Alt efter hvilken sæson i bliver forældre i, er der forskellige must haves.

Neutral vaskemiddel
Det er altså bare bedst for babys hud.

Vugge/tremmeseng
...og tilhørende tilbehør som madras, sengerand, himmel, uro.

Dette skal I bruge til den første tid hjemme.

Olie.
Dette kan bruges til badet, til massage og til at løsne arp. (til arp kan vi anbefale at anskaffe jer en blød babytandbørste til at løsne det med, når olien har virket)

Babybørste og/eller tættekam.
Tættekammen kan også bruges til arp samt produkter til badet

Neglesaks.
Man nulre de smås negle af, indtil huden helt har sluppet neglen.

D-dråber.
Disse skal gives fra når barnet bliver 14 dage og frem til de er 2 år og er med til, at styrke babys knogler.

Uro
til over puslebordet.

Aktivitetstæppe.
Dette skal gradvis bruges mere og mere i takt med, at babyen bliver ældre. I kan også læse med og lave jeres eget her " DIY - Inspiration til at lave dit eget aktivitetsstativ"

 

Nice to have.

Badeindsats til baby. Dette kan undværes, så man selv holder baby når h*n er i bad.

Barnevognskæde.
Denne er god til, at aktivere baby mens h*n ligger i vognen.

Termometer til badet.
Et gammelt husmoderråd lyder at du kan du mærke efter med din albue.

Ammepude
Er en pude du kommer til at bruge rigtig meget, så det er vigtigt at den bliver ved med at kunne støtte dig så amningen ikke bliver en belastning.

Vågelampe.
Det kan være svært at finde sut, ammebrik og brystet i mørke. Som alternativ kan mobilen også bruges.

Pusletaske.
En almindelig taske kan godt gå an, men da det er en taske man kommer til at bruge rigtig meget er det en god ide at finde en man vil blive rigtig glad for. I kan læse om en af de lækre Lässig her hos MamaWise - "Pusletaske fra Andemors Verden" og I kan læse en guide til hvad der er af MUST til PUSLETASKEN

Højstol
Findes der også mange af på markedet - men en TRIP TRAP stol er altid en vinder

Sengerand. 
Denne giver trykhed i sengen, da den bliver mindre. Og forhindre baby i, at stikke hænder og fødder ud igennem tremmerne. 

Sengerandslange. 
Giver ligesom sengeranden trykhed, da sengens areal bliver mindre. 

Babyindsats til højstolen.
På denne måde kan baby være en del af måltiderne, madlavningen og de daglige gøremål i og med, at baby kommer op i bordhøjde.

Vikle og/eller bæresele.
Det er forskelligt hvad folk bedst kan lide at bruge. Begge muligheder giver mor hænderne frie til andre ting og sørger samtidige for nærvær til barnet.

Svøb.
Her kan babys dyne eller sengetøj også bruges.

Badehåndklæde med hætte.

Legetøj, bideringe og rangler.

Startpakker fra diverse butikker.

Amanda Winther Due