1340 g og 40 cm lille pige kom til verden.

Det hele startede da jeg var ca. 28 uger henne og jeg skulle til jordemoder. Jeg havde sagt ja til at en studerende måtte være med til at følge mig, hvilket senere viste sig at være en rigtig god ting.
Jeg blev undersøgt på alle led og kanter af den studerende. Hvorefter hun siger hun vist hellere må hente min jordemoder for hun var ikke helt sikker på de ting hun var kommet frem til.

Efter min egen jordemoder havde undersøgt mig, kigger hun på mig og siger: jeg ringer lige til fødegangen og så får vi lige en god snak bagefter.
Jeg får af vide at jeg havde lidt højt blodtryk, der var protein i min urin og jeg havde væske i kroppen. Men det var ikke det der bekymrede hende.

Men at mit sf mål var ret lille i forhold til hvor langt jeg var henne så hun ville gerne have jeg lige blev tjekket derinde.

Efter en længere undersøgelse og scanninger blev resultatet at jeg havde en baby der lå 28% under gennemsnittet og flowet i navlestrengen ikke var særlig godt. Det kunne skyldes begyndende svangerskabsforgiftning og i værste fald en blodprop i moderkagen. Efterfølgende blev jeg undersøgt hver uge frem til uge 32+6.

Dagen jeg aldrig glemmer.

Efter blodprøver, 3 scanninger og mange undersøgelser fik jeg beskeden:

dit barn skal ud. Det haster ikke så vi gør det i morgen tidlig.

Den besked fik jeg først på aften så jeg fik ikke ret meget forberedelse.
Den 17-05-12 møder jeg fastende op. Men jeg skal lige igennem en masse blodprøver for mine tal var ikke for gode. Men de besluttede at gennemføre og have et hold stående standby hvis det ikke gik efter bogen. Jeg var så bange og havde så mange tanker i hovedet.

Jeg blev kørt ned på op. Kl. 10,24 blev jeg mor til en meget lille pige.

34% for lille i uge 33+0. 1340 g og 40 cm lille pige kom til verden.

Og ikke nok med at jeg nu skulle forholde mig til at jeg lige havde gennemgået en operation så skulle jeg også forholde mig til at jeg var blevet mor til et præmatur barn.

 Da de fik moderkagen ud, fandt de ikke en men hele 3 blodpropper i moderkagen.

Jeg fik af vide at det var et mirakel at hun overlevede. Hun gav ikke op. Hun forblev en fighter. Og den dag i dag er hun en 6 årig skolepige uden tegn på følger efter den for tidlige fødsel og den hårde kamp hun kæmpede i livmoderen.

Jeg har hørt rigtig mange sige at fordi hun ikke blev født vaginalt blev hun jo ikke født men taget ud. For mig er hun blevet født. Og det er alle andre børn der er kommet til verden med kejsersnit.

 


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.