Akut kejsersnit kan også være en god fødsel

Ditte deler her sin beretning om en fødsel, der slet ikke gik som forventet, men på trods af det blev en god fødsel. Lille Fie blev født ved et akut kejsersnit, og her kan I læse hendes mors version af oplevelsen.

Mandag d 10/8-15 blev dagen hvor Fie ville frem og hilse på verden. 

Vandet gik klokken 01, og klokken 01.30 startede veerne. De var regelmæssige derfra! Efter aftale med fødegangen blev vi hjemme så længe vi var trygge, og havde en aftale klokken 10.00, såfremt der ikke skete drastiske ændringer. 

Vi ankom på fødegangen kl. 10.00 og blev undersøgt. Jeg var 4 cm åben og da Fie's hjerterytme ikke var helt stabil, fik vi tilbudt en fødestue, så de kunne holde øje med hendes tilstand. Indtil videre gik alt som man kunne forvente. 4 timer senere manglede kun den sidste cm, før Fie kunne kigge frem..... den cm gav sig bare aldrig.

 

Efter i alt 17 timer med regelmæssige veer, vestimulerende drop, ilt og intet at spise, faldt Fie's hjerterytme drastisk og lægen kaldte akut kejsersnit klokken 17.56. 

Derfra gik det stærkt. Efter få minutter var vi på operationsstuen og jeg blev gjort klar til rygmarvsbedøvelsen. 

Jeg fik drop som stoppede veerne, hvilket var en lettelse, men også svært for kroppen at håndtere. Jeg husker at jeg tænkte, at jeg måtte ligne en med svære abstinenser. Da veerne stoppede, fik Fie ro og hendes hjerterytme steg lige så stille til normalt niveau igen. Personalet tog det derfor lidt mere roligt og præcis 19 minutter fra lægen trykkede på knappen, kom Fie til verden.

lkjh-1-225x300.jpg

Lars var hos mig under kejsersnittet og vi fik kort Fie at se, lige da hun kom ud. Så snart de havde konstateret, at hun var som hun skulle være, fik Lars lov at gå derover og klippe navlestrengen og hjælpe med at tørre hende. Alt dette skete mens jeg lå på operationsbordet, uden at kunne gøre fra eller til. Men i Esbjerg har de kamera på det nyfødte barn og en monitor til mor, så jeg kunne se alt hvad der foregik og at Lars holdt hende i hånden, vores lille nye pige. Det var kæmpe stort at kunne se alt dette, nu hvor jeg blot lå der. Lars fik kort efter Fie i armene og kom over til mig og tårerne fik frit løb. Endelig! 

Selvom det var en barsk oplevelse, og langt fra den fødsel vi havde forestillet os, var det en positiv en af slagsen! Personalet var fantastiske hele vejen igennem, de havde humor og godt humør. En af dem havde sågar overskud til at gribe en af vores mobiltelefoner og fik taget en masse billeder af Fie, da hun lå der helt ny. Det ænsede vi ikke, i alt den moras. 

Så på trods af et uventet og barskt forløb, havde vi en god oplevelse, da vi følte os trygge i de professionelle hænder der tog sig af os, både inden, under og efter kejsersnittet.