“Jordmoderen kaldte det en fantastisk første gangs fødsel”

Jeg var første gangs fødende og havde haft en fantastisk graviditet uden gener eller problemer 

Jeg havde termin D 3/2-17 det var en fredag, men den dag skete der intet så dagen efter om lørdagen gik vi en lang tur. Om aftenen syntes jeg at jeg var lidt skidt, det var nu mest min mave hvor jeg følte den var lidt urolig men tænkte det var noget jeg havde spist fordi jeg kastede op inden jeg gik i seng. Samme nat, altså natten til søndag vågner jeg omkring kl 02.00 og føler jeg skal tisse så jeg smutter ned på toilet som ligger nedenunder. Jeg gik i seng igen og vågnede endnu engang kl 04.00 med samme følelser og smutter nedenunder. Kl 06.00 vågnede jeg endnu en gang og tænkte godt nok at det var træls og vågne så meget men denne gang følte jeg ikke jeg nåde og sætte mig på toilettet inden jeg skulle tisse og følte jeg havde våde ankler men de var tørre så der var intet. Jeg lå og tænkte om det mon var mit vand der var gået for kunne mærke lidt “muren” stikken og prikken i lænden så jeg vækker kæresten og siger at jeg tror vandet er gået. Kl 08 vælger vi og ringe til fødegangen i Kolding hvor jeg stille og roligt forklare at jeg tror jeg har veer, jeg husker tydeligt jordmoderen i telefonen siger “du lyder ikke som en i fødsel, men kom herind så undersøger vi dig” 

Vi griber taskerne og autostolen og sætter os i bilen med kurs mod Kolding. På vejen er jeg ikke længere i tvivl det tager til med veer men ikke værre end jeg kunne sidde forholdsvis roligt. 

Vi ankommer og der har jeg svært ved og sidde ned så jeg står op mens vi venter på at blive taget imod 

Kl er 09.00 Den sødeste jordmoder kommer ud og præsentere sig og siger at hun vil undersøge mig og følger os ind på en stue hvor jeg bliver lagt på en briks og får et bånd om maven der måler baby. Hun undersøger også hvordan livmoderhalsen står og siger at hun stadig kan se 2 cm livmoderhals så at jeg ikke er i fødsel (endnu) men at vi lige skal køre hjertestrimlen færdig og at hun gerne vil have en urin prøve. Jeg kan ikke tisse selvom jeg føler blæren er fyldt men har et bind på som hun undersøger og kommer frem til at mit vand er gået og at det er lidt grønligt 

Kl 10.00 undersøger hun igen og siger “hold da op, du er åbnet 4 cm på en time, vi indlægger dig på fødselsafdelingen for vi skal fejre fødselsdag i dag” 

Jeg får et tæppe om mig og går med hen på en fødestue og så går det stærkt 

Jeg var træt pga. jeg havde været syg aftenen før og meget vågen om natten så jordmoderen spørg om jeg vil have en epudiral hvilket jeg siger ja til trods jeg egentligt havde tænkt at klare fødslen uden smertestillende (det kommer jeg også til det ved jeg dog ikke på dette tidspunkt) 

Kl 11.30 siger hun jeg er åbnet 10 cm og klar men jeg har ikke haft nogle Press veer, jeg har dog haft rigeligt med veer. Men veerne var aftagende i styrke og jordmoderen siger til os at hun mistænker at bebsen ligger med navlestrengen om halsen og at det er årsagen til at jeg ikke kan presse ham helt ned i bækkenet... men at vi ikke skal være bekymret for hun har styr på det! 

Hun foreslår og prøve ve-stimulerende akupunktur og går igang med det da en ledende jordmoderen kommer ind og vurdere at fødslen skal have et ordentligt skub nu og igang så det nåde aldrig og få virkning de fjerner derfor min epidural altså min smertestillende og jeg tænker “nej nej det virkede lige så godt hehe” 

Jeg føler mig presset og kigger på uret, kl er omkring 14 og jordmoderen siger jeg ikke skal kigge på uret og stresse mig selv med det 

Vi har nu været igang i 3,5-4 timer hvilket egentligt ikke er lang tid men husker tydeligt jeg siger flere gange at jeg ikke kan men jordmoderen siger at jeg skal!! 

unnamed.jpg

De ligger derfor et ve-drop og så hagler veerne ind over mig igen, og jeg begynder og presse og hold nu op de Press veer de gør ondt! Kl er nu blevet 15.00 

Jordmoderen forsøger og tage toppen af veerne med smertestillende i form af bistik og jøsses dem skal jeg aldrig have igen! De hjalp desværre ingen gang 

Jeg presser og presser og gør præcist som jordmoderen siger! På et tidspunkt siger hun “nu presser du alt hvad du kan og så gisper du indtil jeg siger Press igen for så kommer han ud (vi kendte på forhånd kønnet) da presse veen kommer presser jeg og tænker shit og gisper og få sekunder senere har vi vores lille fyr ude som kom susende med den ene hånd over hovedet som en Superman sagde jordmoderen . Ganske rigtigt havde han navlestrengen om halsen men dette klarede jordmoderen! Så kl 15.23 var vi beriget med den fineste lille fyr på 51 cm og 3160 gr 

Jeg husker trætheden udmattelsen og lykken. Jeg siger pyh aldrig mere. Jordmoderen kigger overraskende

“virkelig det var da en fantastisk succesfuld førstegangs fødsel på knap 5 timer, og uden at du sprækkede eller lignende” 

Hun havde nok ret :) 

Hilsen Daniel, Anne og Bebse der nu er 1 år