"Hun beklagede meget men vi var nød til at køre til et andet sygehus fordi de var fuldt booket"

baby-2868116_1920-520x520.jpg

Jeg fortæller her om min fødsel af 2. Barn.

Jeg var godt utålmodig, da jeg ramte terminsdatoen for der havde jeg stadig ikke født & ikke en eneste lille ve havde været der. Hvilket egentlig kom bagpå mig for mit første barn var født på terminsdatoen & jeg havde da regnet med at føde før tid denne gang..

Men nej dagene de gik og var ufattelige lange! Endelige nåede jeg de magiske 10 dage over og skulle derfor til tjek på sygehuset kl 10 for lige at tjekke baby nu havde det godt.
Baby havde det fint og så skulle jeg ellers vente yderligere et par dage inden man ville sætte mig igang. Kæmpe SUK! Sygeplejersken var heldigvis så venlig og tilbyd mig en hindeløsning. Jeg sagde straks ja! - alt hvad der kunne sætte skub i det var forsøget hver. (Jeg havde allerede forsøgt med flere kopper hindbærbladete om dagen endda også de så kaldte tryk punkter, var blevet trykt på flittigt)

Min kæreste og jeg tager ud og spiser en frokost efter besøget på sygehuset og her går veerne, så småt i gang. Yes tænkte jeg nu sker det (helt utroligt at jeg tænker så’en for hvem pokker er glad for veer?;))

Men suk, det går i stå! Skuffelsen var stor.. Resten af dagen slapper vi bare af og er sammen med vores søn..

Min kæreste går i seng og jeg skal lige se en film færdige inden jeg også vil gå i seng. Jeg ligger så i sengen og halv sover og pludselig kan jeg mærke veerne og AV! De gør voldsomt ondt de her. De kommer dog ikke med rette interval men for hvergang jeg har en ve gør de mere ondt.

Omkring kl 01.15 vækker jeg min kæreste som siger:” hold nu op, jeg sover!
Jeg:” Det kan godt være, men jeg skal altså føde nu!”

Da vi sidder i bilen og er på vej ringer min telefon. Det er den jordmor jeg havde talt med 30 min før. Hun beklagede meget men vi var nød til at køre til et andet sygehus fordi de var fuldt booket..

Min kæreste og jeg havde aldrig været på
Næstved sygehus, så vi endte med at gå rundt om hele sygehuset midt om natten. Det var skide koldt og veerne åh Gud! Og som den søde kæreste jeg har ville han løbe rundt som en anden tosse for at finde ud af hvor vi skulle hen og jeg havde bare brug for noget at holde i hver gang der kom en ve og eftersom de nu kom 2-3 min så kan i sikkert forestille jer hvor langsomt vi kom frem..

Endelig finder vi fødegangen og vi kommer ind på fødestuen ca. Kl 03.00 og jeg er da også allerede 6 cm åben.

Jeg kommer i badekar og det var skønt med varmt vand for hold nu op hvor jeg frys. Ca. 1,5 time efter og utallige veer tjekker jordmoren mig igen nu 7 cm åben ... Åååh Gud hvor var skuffelsen stor!

Vi bliver enige om at jeg skal prøve at komme op og stå .. Så jeg går ud på badeværelset og står ude under bruseren.
Og så skal jeg lige love for det går stærkt.
Lige pludselig kan jeg bare mærke jeg skal presse og vandet det går. Min jordmor kommer løbende og nærmeste råber:”stop , du må ikke presse”. & stopper sin hånd op og forsøger at holde baby hovedet oppe. Jeg kan lige love jer for jeg ikke talte særlig pænt! Men føde på badeværelset gulvet det måtte jeg ikke. Og desperat som jeg var sagde jeg:”Jamen jeg kan da bare lægge mig på gulvet” det mente jordmoren sjovt nok ikke. Så jeg måtte klemme “ballerne” sammen og ind til sengen..

Endelig fik jeg lov at presse og vupti en velskabt lille søn kom til verden.

Alt i alt tog det fra første ve hjemme og til hans ankomst 4,5 time.. det hjalp åbenbart at komme op at stå for på 1/2 time havde jeg åbnet mig de sidste 3 cm og presset ham ud..

Det her var min fortælling og ja det var helt stille og roligt - så’en kan fødsler også foregå :)

Mvh

Marlene