trods sukkersygen, så havde jeg verdens nemmeste graviditet og fødsel!!

I starten af 20'erne finder jeg ud af at jeg har diagnosen ADHD, så bliver sygemeldt så jeg har ro til at starte helt forfra med at bygge mig selv op.

Efter et halvt år begyndte jeg at kede mig, så jeg tog pædagogpakken fra VUC som fjernstudie og kom ud med et snit på 7.  

Jeg beslutter i fællesskab med min kæreste at nu er det nu, og efter 6 mdr. er jeg endelig gravid! Vi startede op i et forløb hos en jordemoder i Kolding, og grundet min overvægt og at min far har diabetes, blev vi anbefalet at jeg fik lavet en sukkerbelastningstest. Denne test viste at jeg "desværre" havde udviklet graviditetssukkersyge, så derfor skulle jeg nu følges i Odense. Sukkersygen kan gøre at barnet bliver for stort, så derfor skal der holdes yderligere øje med det, så vi var i Odense mindst 1 gang om måneden til blandt andet scanning - og hvem siger nej til at se sit lille mirakel 1 gang om måneden?! 

Fødselsberetning

Mange var chokerede over vores positivitet over sukkersygen, men vi valgte at se situationen fra den lyse side af - vi ønskede jo kun det allerbedste for vores lille mirakel!  

Når man har graviditetssukkersyge, bliver man sat igang for at der er mest muligt kontrol med alting.

Så onsdag d. 18/10/17 blev vi indlagt på Odense meget tidligt om morgenen, og her startede igangsættelsen. 

Hvis jeg husker rigtigt, så fik jeg 2 modningspiller hver 4 time. Efter 2 timer kom der en sygeplejerske og målte vores datters hjertelyd og veer samt tjekkede hvor udvidet jeg var. 

Ventetiden var egentlig okay. Vi fik set en masse film, spillet kort, sovet og snakket en masse om alt og ingenting. Heldigvis var der plads til at min kæreste kunne få en feltseng ind ved siden af mig!  

Torsdag d. 19/10/17 sidst på eftermiddagen tog mine plukveer til, og sygeplejerskerne holdt meget øje med mig, for de troede af og til at det var rigtige veer, men nej nej..

Grundet de vilde plukveer fik jeg ikke sovet ordentligt om dagen, og oveni dette var jeg ret nervøs, for jeg vidste at fredag var den sidste dag hvor jeg måtte få modningspiller, og hvis der stadig stort set intet var sket, så skulle vi snakke om kejsersnit, som mange med graviditetssukkersyge ender ud i. 

Fredag d. 20/10/17

22489696_10213064653023734_4091981812067449305_n.jpg

omkring spisetid havde jeg fået de sidste modningspiller, og 2 timer senere kom en sygeplejerske ind for at tjekke til mig. Hun spurgte om hun måtte være lidt hård ved mig, for hun kendte et trick som kan sætte veerne igang - øh ja tak!

Hun stimulerer 2 punkter ved livmoderhalsen, som så sender signal til hjernen om at starte veer - ikke specielt behageligt! 

Kan huske jeg snakkede i telefon med min mor kort efter og fortalte det seneste nye, og min mor blev ved med at sige at det ville ske om natten, men jeg havde måske lidt mistet håbet for en naturlig fødsel... 

Vågner så ved midnatstid og har reeet ondt, dog tror jeg at det igen bare er de her plukveer, for de var virkelig ekstreme. Ved en 1-tiden vækker jeg min kæreste og beder ham sidde og nusse mig så jeg kan falde i søvn. Han bliver ved med at sige at det var veer og at han ville trække i den røde snor så der kom en sygeplejerske, men jeg sagde bare nej nej jeg ville bare sove. Efter en times tid kunne jeg dog knapt nok tale så ondt gjorde det, så jeg måtte give efter. 

Der kom en sygeplejerske og målte hjertelyd og veer og ganske rigtigt havde jeg da rigtige veer - det griner vi stadig af i dag. 

Ved en 4-tiden kommer jeg så ned på fødestuen, og her er alt ret sløret for mig, for er virkelig træt, efter ikke at have sovet ordentligt i snart 2 dage. Ved en 7-tiden får jeg ENDELIG min blokade, og bum så kunne jeg intet mærke, men følge med på skærmen for hvornår jeg havde veer.  

Grundet min graviditetssukkersyge og at jeg i slutningen af graviditeten havde fået blærebetændelse, skulle jeg have både sukkervandsdrop og antibiotikadrop. Jeg kunne endelig sove, og sov faktisk igennem en masse undersøgelser. 

Omkring middagstid var min jordemoder lidt bekymret for at jeg stadig ikke rigtig udvidede mig, så hun foreslog at jeg kunne få akupunktur, hvilket jeg sagde ja tak til. Efter at have lagt med det i 2 timers tid havde jeg udvidet mig fra 2-3cm til 6cm!  

Her begynder min blokades virkning at aftage så jeg fik bare ekstremt ondt igen, så ondt at jeg knapt nok kunne være i mig selv. Min jordemoder foreslog derfor lattergas, men da hende som kunne give mig det endelig, kom efter hvad der føltes som en evighed, så virkede maskinen ikke! Min kæreste har efterfølgende fortalt at jeg skældte en smule ud - dette husker jeg dog ikke selv.  

Tror min jordemoder fik ondt af mig, for hun satte sig ned og sagde at jeg kunne prøve at presse bare for sjov.

Det gjorde jeg så. Jordemoderen råbte "STOP! Jeg melder lige at du føder!" Der gik et par pres før mine presseveer rigtig startede, men alt i alt varede den aktive fødsel 20 minutter og så havde jeg min lækre lille prinsesse Sophia på brystet. Skulle blot have 4 sting, så det gik rigtig fint.

Husker at jeg kort tid efter blev spurgt af nogle sygeplejersker om hvad jeg syntes om fødslen, hvor mit svar var: "for dette resultat, så gør jeg det gerne igen i morgen!"  

I dag er min datter Sophia 1,5 og når jeg er færdiguddannet pædagog om 3 år, så skal hun da helt klart have søskende!

For trods sukkersygen, så havde jeg verdens nemmeste graviditet og fødsel! 

Fødselsberetning

Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.