Når det er svært at blive mor – en fortælling om fødselsdepression

Sofie var, grundet tidligere depression, i særlig risiko for, at udvikle en fødselsdepression, hvilket hun desværre også endte med at gøre. Og her halvandet år efter sin søns fødsel, er hun godt på vej ud af mørket, men kæmper stadig en daglig kamp. Her kan I læse Sofies fortælling, der rummer både stærke følelser og ærlige tanker.

Read More
Fra frustration til fødselsdepression

Regina er 22 år, er kærester med Jimmie og sammen har de datteren Naja på 10 mdr. Her kan I læse hvordan frustrationen over et voldsomt fødselsforløb, frustrationen over fødslen eskalerede, og endte som en fødselsdepression. 

Read More
Fødselsdepressionens mørke

vi har modtaget denne utrolig personlige, stærke og ærlige fortælling fra en modig kvinde, der har været ramt af den mørkeste fødselsdepression. Hun ønsker at dele sin historie med os, men vil gerne være anonym af hensyn til hendes børn. Læs med og få et indblik i hvordan en fødselsdepression kan drive en på afgrundens rand, helt derud hvor man lægger en pude over ansigtet på sin lille søn.

Read More
Når kærligheden lader vente på sig – en fortælling om fødselsdepression

Heidi`s fødsel var hård, forløbet efter bragte mange komplikationer, og oven i det havde hun svært ved, at knytte sig til lille Villads. Her kan I læse Heidi`s fortælling om hele forløbet, hendes tanker og følelser, og om hvordan hun endelig efter et år, elsker sin søn højere end noget andet

Read More
Fødselsdepression – følelsen af ikke at kunne føle noget

Vi har fået lov til, at dele denne virkelig rørende fortælling, skrevet af en mor der står midt i en fødselsdepression. Hun har kun lige erkendt, at hun har brug for hjælp, og har derfor ønsket at være anonym. Hun har fundet styrken til at dele sin historie, da hun virkelig håber den kan hjælpe andre i lignende situation. Læs her en stærk fortælling om manglende følelser, dårlig samvittighed og håb om en lysere fremtid.

Read More
En fortælling om dalende mor-selvtillid og posttraumatisk stress

Her kan I læse en meget modig mors beretning om, hvordan et begivenhedsrigt år, en hård fødsel og efterfølgende indlæggelse, udløste posttraumatisk stress. Dalende mor-selvtillid, angst og uro er en blot nogle af de konsekvenser det har for hende.   

Read More
Det er okay at sige “Jeg er ikke okay” UDEN at være en dårlig mor

“Min historie starter lang tid inden min datter kommer til verden, hvor usikkerhed var en stor del af min graviditet. Usikkerhed om faderen til mit barn var klar til opgaven, usikkerhed omkring om jeg selv var, blandet med meget svigt fra faderens side, lav selvværd pga. af de mange ekstra kilo der kom på under min graviditet”

Read More
Min familie var bedre tjent uden mig – en mors fortælling om fødselsdepression

Her kan du læse Annes fortælling, hvor hun ærligt beskriver hvordan hun overvejede at tage livet af sig selv, hvordan hun følte at hende familie var bedre tjent uden hende, hvilken fantastisk støtte hende mand var og så deler hun et par gode råd til mødre i samme situation. 

Read More
At blive ramt af en efterfødselsreaktion, og føle sig misforstået

Der er mange forskellige grader af fødselsdepressioner og efterfødselsreaktioner, og de viser sig på mange forskellige måder. Her kan I læse en fortælling skrevet af en modig kvinde, der har ønsket at være anonym. Hun fortæller åbent som den efterfødselsreaktion hun blev ramt af, følelsen af at være en "baby-beholder", om ikke at møde forståelse fra venner og familie, og noget om hvordan en selvhjælpsgruppe blev hendes vej ud af sygdommen.

Read More
Angsten for at skade mit barn psykisk

Stine er 32 år og meget snart mor til en dreng. Stine har ikke en fødselsdepression, men er i risikogruppen for at få en, da hun lider af periodisk depression og angst. Stine har under hele sin graviditet kæmpet med en masse tanker og frygten for om hun bliver en god nok mor. Tanker om hendes sygdom kan få hende så langt ud, at hun måske vil skade sin søn psykisk.

Read More
Jeg blev nødt til, at bryde kontakten til min egen mor – en fortælling om fødselsdepression

At blive forældre er en voldsom omvæltning for alle, men for den modige kvinde der har skrevet sin fortælling til os, betød det også at hun blev ramt af en fødselsdepression. I kan læse hvordan fortiden og en pludselig krise var medvirkende til at udløse den, og hvordan hun blev nødt til, at bryde kontakten til sin egen mor, for selv at komme ovenpå igen. Hun har af hensyn til sin mor ønsket at være anonym

Read More
Når kærligheden ikke er nok – en fortælling om en voldsom fødselsdepression

Denne stærke mor har delt sin beretning med os omhandlende hendes følelser, kamp og vejen ud ad hendes fødselsdepression.

Read More
En fortælling om fødselsdepression, og det at ignorere alle tegn

“Det kan ikke svare sig, at kæmpe for facaden! Husk ALTID at lytte til dig selv, er du i tvivl, så forhør dig hos fagfolk. Det behøver ikke gå dig, som det gik mig” klik id og læs denne seje mors beretning om hendes fødselsdepression.

Read More