Body-sds hjalp Wiggo og hans forældre tilbage til nattesøvnen

 En naturlig fødsel. Efter 12 timer kom et vidunder ud, lille Wiggo – han løftede hovedet og kiggede op på mig (ja, alt er relativt, men jo han løftede hovedet lidt og kiggede op). Wow, sikke en stærk dreng vi har fået os. Wiggo virker til at være en enormt stærk dreng. Han kan stort set holde hovedet fra fødslen af, strækker benene / er enormt stiv, vi må heller ikke røre ham i nakken/ved hovedet. Vi snakker med sundhedsplejersken om det og fortæller, at vi har overvejet kiropraktor. Det synes hun lyder som en god ide, om ikke andet så for bare, at få tjekket ham.

Body-sds-2-300x300.jpg

Vi kommer til kiropraktor, og hun kan godt fornemme, der er noget som skal løsnes op i nakken og ryggen. Så vi får otte behandlinger i streg. Vi synes også, at behandlingerne hjælper Wiggo. Han bliver lidt mere mobil efter behandlingerne.

Da Wiggo er 5,5 måned begynder han, at trække sig frem i armene. Igen er vi dybt imponerede over, hvor stærk han er. Efter lidt tid snakker vi dog lidt om, om det måske ville være en god ide. at lige få ham tjekket igen. Det hele går så stærk. Samtidig vil han stadigvæk meget heller stå op, end sidde hos os. Altså al tiden er han stort set bare stiv et bræt. Han laver flitsbuen, når han ikke gider noget eller skriger. Samtidig begynder han, at sove dårligt om natten. Så vi får ham tjekket et par gange mere ved kiropraktor. Det hjalp en nat, og så var vi tilbage ved samme dårlige nætter og stive krop.

Wiggo begynder at vågne alt fra 4-8 gange om natten, altså hver anden time eller mere. Førhen havde det været 2-3 gange om natten. Det eneste som hjælper til, at Wiggo vil sove videre eller bare falde til ro, er "hvid støj" - sovelyden fra app’en ’min baby’, og senere virker kun en blanding af sovelyden og børnesange. Det vil sige vores telefoner kørte på højtryk hele natten. Det var hårdt at erkende, at jeg som mor, ikke kunne trøste eller få mit eget barn til, at falde til ro. Men jeg manglede også min søvn, så hvad gør man ikke for, at få lidt søvn og ro fra skrigture. Lurerne om dagen begyndte også at gå dårligere, Wiggo vågnede efter 45 minutter eller halvanden time. Ind imellem kan vi trave ham til, at sove videre, ellers måtte vi tage ham med ind, og lægge ham ud igen senere.

Til den sidste sundhedsplejerske-samtale ’opgiver’ sundhedsplejersken, og siger hun ikke har flere råd til os med hensyn til, at få natteroen igen. Vi har været ved kiropraktor, givet erstatning i stedet for amning inden sengetid, men Wiggo vil bestemt ikke have erstatning, grød inden sengetid efter aftensmaden, ørelæge, lægge noget under madrassen så hans hoved er løftet, lagt noget i barnevognen under hovedet også, vand om natten i stedet for amning. Faktisk tager vi en kold tyrker, og nægter ham amning om natten en periode, da maden om dagen nu er begrænset. Dog ender vi, i samråd med sundhedsplejersken, at vælge nattero fremfor skrigeri i en time.

Vi tænker, at nu må vi prøve noget andet, for nu har vi ikke fået nattesøvn på mere end max. 3 timer i streg, i snart et halv år. Så vi finder tid hos en kranio sekral terapeut. Hun kunne godt mærke, at der var noget som skulle løsnes op. Igen håber vi på det bedste, og en smule hjælper det da også, da Wiggo begynder at kravle rigtigt dagen efter.

Til sidst håber vi på, at natteroen kommer når han begynder i dagpleje. Desværre sker det heller ikke, faktisk synes jeg næsten, at alting bliver værre, og Wiggo er endnu mere ked af det og ingen søvn. Vi prøver zoneterapi tre gange, hvilket desværre heller ikke hjælper.

Herefter bliver vi informeret om BODY-SDS. Vi læser lidt på hjemmesiden omkring det, og læser tilmed en artikel en anden familie har skrevet omkring mange af de samme problematikker. Dog er deres barn 4-5 måneder og Wiggo er nu 10,5 måned. Vi blev anbefalet Body Fyn og fik en tid hos Keven. Det første Keven bemærkede var Wiggo´s stirrende øjne. ”Der er vist en lille mand, der skal holde fast i sig selv, han er vist sin egen herre” sagde Keven. Behandlingen gik igang, og selv om Keven næsten ikke rørte ved Wiggo, skreg han helt vildt. Det var vrede for fuld styrke. Efter lidt tid siger Keven til mig, at lige om lidt begynder de,  at arbejde sammen om, at løsne op for noget af alt det som sidder og ulmer i kroppen. BUM, så kiggede Wiggo Keven direkte ind i øjnene. og nu begyndte de at arbejde sammen. Jeg kan ikke beskrive behandling meget bedre end, at Wiggo fik åbnet op for sin indre vrede. Man skal virkelig som mor, have forståelsen for hvor vigtigt det er, at man kropsligt udtrykker sin følelse uden det gør ondt. Men som Keven sagde under behandlingen, det er børn de aller bedste til. Det var en vildt surrealistisk oplevelse jeg lige havde haft, der var helt sikkert sket noget i den lille krop.

DESVÆRRE sov Wiggo ikke igennem. Han var dog lidt gladere om dagen, og kunne bedre være i sig selv. Han ville nu have tøj af og på, uden verden var ved at gå under. Vi tog en beslutning om sovelyd og musik hele natten var slut. Så selvom han ikke sov igennem, sluttede det her. Jeg fik bestilt en tid mere hos Keven efter 14 dage. Igen var det surrealistisk oplevelse til behandlingen. Herefter skulle Wiggo bruge tre dage til, at afvikle de ting der var arbejdet med. Siden har han sovet igennem hele natten. Nogle nætter hører vi slet ikke fra ham, andre nætter skal han have sutten en eller to gange. Vi får hele vores nattesøvn, det er fantastisk. Faktisk er han blevet så meget løsnet op, at benene bare ’hænger’ og dingler, når han er hos os. Det var lige før jeg følte, at jeg måtte til at holde hans hoved, fordi det aldrig havde været så ’løst’ før. Vi synger en sang, når han bliver puttet, og så siger vi godnat og går ud. Oftest hører vi ikke fra ham derfra. Han kan være i sin egen krop. Jeg er ikke i tvivl om at behandlingen er et MIRAKEL! 

Body-sds-500x500.jpg