Et valg med stor betydning

 Hanne er mor til to skønne børn, en pige fra oktober 2012 og en dreng fra 2015. Dem har jeg lavet sammen med min kommende mand. Han har derudover også to store drenge fra april 2007 og juli 2005.

Når jeg afleverer mine børn i børnehaven om morgenen føles det naturligt. Jeg ser institutionen som en hjælp til mig i min hverdag. Siden jeg blev mor, har jeg aldrig haft lyst til at have mine børn hjemme og være fuldtidsmor. Jeg har faktisk et behov for at de ikke er sammen med mig nogen gange. At jeg lige får lov at være bare Hanne og ikke deres mor. Jeg ville blive skør, hvis jeg ikke havde et arbejde at ’flygte’ hen til. Et sted hvor jeg kan drikke en kop (varm) kaffe, tale med andre voksne, få nogle inputs og bruge min hjerne på noget, der intet har med børn at gøre.
Jeg synes det er dejligt, at nogle mødre har det anderledes. Vi er forskellige og vi har forskellige behov og drømme. Nogen mødre vælger at gå hjemme med deres børn, gå i legegrupper, nyde ’slow-living’ til fulde, men det ville bare ikke være for mig. Jeg ville blive doven og træt, og det ville ikke gavne mine børn eller min samvittighed.

På den anden side følte jeg mig heller ikke tilpas, da jeg efter min barsel i sommers, skulle aflevere børnene senest kl. 7 hver morgen, bruge 45 minutter i kø på motorvejen, være på job i 8 timer og først kunne hente børn ca. 16.30. Min kæreste kunne selvfølgelig hente/aflevere dem, men jeg synes at bruge 9-10 timer inkl. transport væk fra min børn hver dag, var alt for meget.

Så da min barsel sluttede og virkelighedens realiteter ramte os; med 4 børn, to fuldtidsjob (min kæreste var studerende førhen), talte vi meget om, hvordan vi kunne skabe værdi for os selv, og for familien. Det var mig som tjente mest, og derfor havde det mest fornuftige valg, rent økonomisk, nok været at lade min kæreste gå på nedsat tid. Men jeg kunne mærke at JEG havde et behov for at være mere hjemme og ikke føle mig ”for-travlet” og så savnede jeg mine børn.

I efteråret 2016 tog vi derfor en stor beslutning og jeg søgte et deltidsjob på rådhuset i min kommune. Jeg var heldig, for jeg fik jobbet! Jeg måtte (selvfølgelig) gå ned i løn, men det valgte vi var ok. Det betyder at jeg bruger nu kun 10 min på transport – på cykel. Lidt mere hvis jeg skal aflevere børnene på vejen. Og jeg har fri allerede kl. 14!

Det betyder alverden for mig, for min samvittighed og for vores familieliv. Jeg cykler som regel hjem efter arbejde, for at bruge en lille time på lige at ordne hjemmet, gøre aftensmaden klar eller lignende (læs: sniger mig til en lille morfar på sofaen) og så bliver de to små hentet ved 15-tiden. Nogen gange senere, nogen gange tidligere.
De to store går i klub, og bestemmer selv hvornår de tager hjem, men det er så fedt at være hjemme, så de har muligheden for at tage hjem, når skolen slutter. Så de ikke skal hjem til et tomt hus. Ligesom når min datter starter i skole næste sommer, så er der ingen lange dage. Kun hvis hun selv vælger det.
Jeg har fået en ro og en tilfredshed på dét punkt. Det er vores families forsøg på at få mere ro og nærvær i hverdagen og det lykkedes. Vi nyder det, og jeg er meget taknemmelig!

Jeg vil meget gerne høre fra andre børnefamilier, som enten har taget store beslutninger om job eller som drømmer om det i forhold til at skabe mere tid, nærvær og overskud i hverdagen.

Kh MamaKrogh