Mor på pause

Mor til tre skønne unger - Sarah er 27 år, moderne hjemmegående mor, har en BA i Engelsk og Organisationskommunikation fra CBS, er gift med sin bedste ven og store kærlighed Teddy, 29 år og tømrer. Sammen med ham har hun tre dejlige børn - Marcus fire år, Madeleine to år og Carl otte måneder.

 

På date med mig selv

Jeg sider på Cafe Tankefryd i Brande, skærtorsdag middag / tidlig eftermiddag. Der summer af liv og glæde familiesammenkomster. Jeg for tildelt et seks pers. bord i hjertet af cafebutikken. Jeg bestiller en spicy chai-latte, en lille frugtskål og en stor chocolate-chip cockie. Jeg kan næsten ikke huske hvornår jeg sidst har siddet alene på café, i mit eget selvskab, med kun en god bog som eneste følgesvend. Lige da jeg skal i gang med at læse, sætter to veninder og en firårig, mørk håret, dreng sig i den anden ende af bordet. De hilser høfligt på mig, bestiller lidt godt til ganen og falder hurtigt i snak. Jeg vender tilbage til min bog, ”How to be a parisian wherever you are”, og trækker på smilebåndet et par gange undervejs. Tiden flyver afsted, og jeg vender den sidste side, kigger op og opdager at de fleste gæster så småt har forladt caféen… mens jeg ikke kunne undgå at høre veninden spørge drengen ved ’mit bord’; ”hvor bor du? På månen? (Kan ikke lade være med at smile stort, og møder morens blik, hun smiler venligt tilbage.) Veninden fortsætter med at spørge, ”på Grønland? Hos julemanden?” Han svarer for tredje gang, ”Neeejjj”! (mens han ruller med øjnene) Jeg er dog imponeret over hvor stille og tålmodigt han har været, og kommer til at tænke på min egen fireårig, snart femårig skønne Marcus. Hvis han havde været her, så havde de sikkert leget sammen. De kunne endda været blevet gode venner… børn er bare så åbne, ærlige og tillidsfulde…noget vi voksne måske et eller andet sted har mistet på vejen. Lige inden de rejser sig for at gå, spørger den lille dreng mig hvor gammel jeg er. Jeg smiler til ham og han siger:”14?”Jeg ryster på hovedet, og han siger: ”Er du 10 år?” Jeg ryster igen på hovedet, (mens jeg prøver at holde masken så godt jeg kan) smiler og griner en lille smule, hvorefter han så alvorligt siger ”20 år?”. Jeg hjælper ham lidt på vej, og fortæller ham at jeg er ældre end 25. Han gætter selvfølgelig videre og siger: ”26?” ”Det er tæt på.” svarer jeg ham. Han siger: ” 27?”, og dermed formåede han at afsløre min alder. Men samtalen slutter ikke her. Jeg spørger ham så om hvor gammel han er, og han fortæller mig glad og stolt at han er FIRE år. Jeg indvier ham også i, at jeg har en dreng derhjemme som er på samme alder som ham, og at jeg er taget på café alene, for at få lidt tid til at læse den anden halvdel af min bog. Til sidst ønsker vi hinanden en god påske, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor ukompliceret livet er for en fireårig. Jeg elsker børn, specielt mine egne tre krudtugler, og ELSKER at være moderne hjemmegående Mor, (selvfølgelig med stort M). Nogle gange har jeg bare brug for lidt alene tid, for at være den bedste udgave mig selv. Jeg tænkte at i dag skulle der gøres en aktiv indsats. Og sikke en hyggelig tid og start på påsken, i mit eget selskab. Det kan klart anbefales, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang for mit vedkommende.

Min Hellig Alene tid

Hjemme hos os er min mand og jeg rigtig gode til at prioritere hinanden. Vores parforhold og kærestetid står øverst på listen, lige så snart ungerne sover eller bliver passet ude. (det sker ikke så tit, en håndfuld gange fordelt over et år måske) For alle sagde til os, da vi ventede vores første barn, HUSK nu hinanden for Guds skyld! Så jeg troede at det at få børn ville gå mest ud over vores parforhold, men det gjorde det faktisk ikke! I mit tilfælde, er det min alene tid der har været mest forsømt. Og med alene tid, mener jeg 100 procent ALENE Tid, slet ikke at være på eller på anden vis have ansvar for et barn (selv et sovende barn, der kan vågne når som helst!) Det er et behov jeg, som hjemmegående mor, ikke længere kan skubbe i baggrunden og blive ved med at ignorere, men er nødt til at tage alvorligt, og få plads til i min travle hverdag. Jeg tror alle mødre kunne have gavn af lidt mere selv forkælelse og alene tid, fordi vi hele tiden er bagud med et eller andet, og altid sætter andres behov før vores egne. Vi skal bare engang imellem huske os selv, for ikke at miste os selv. Håber I har nydt påsken, og husk at tag en lille pause fra Morskabet.