"igangsættelse fremover. Selve fødslen var hurtig, effektiv og en fantastisk oplevelse"

Igangsættelse.

Noget jeg altid har frygtet lidt og håbet jeg kunne slippe for.

I min optik var det unaturligt at presse kroppen til noget så naturligt som en fødsel og jeg havde endnu ikke hørt om nogle igangsættelser som ikke var endt i kejsersnit. Mit ønske var at fødslen gik igang af sig selv, når kroppen var klar.

Men når man er gravid med tveæggede tvillinger, må man max gå til uge 38+0. Og når man er gravid med tvillinger, bliver frygten for, for tidlig fødsel dog større end frygten for igangsættelse. Dét bliver pludselig et mål for mig at nå til denne dato. 

D. 22 april kl. 09.15 skulle vi møde op på Skejby til igangsættelse.

Mit ønske var at de kunne tage vandet, da jeg havde en forestilling om at det var den “mildeste” form for igangsættelse. Endvidere havde jeg et stort ønske om at slippe for pillerne, da jeg havde hørt det kunne blive langsommeligt med dem og fordi jeg var gravid med tvillinger, måtte vi ikke komme hjem. 

Jeg blev undersøgt at en sød jordemoder på en stue nede i modtagelsen som skulle vurdere hvordan de kunne sætte mig igang. 

De kunne heldigvis tage vandet, da jeg 2 cm åben, så de prikkede hul kl. 10.15. Jordemoderen der havde taget mit vand, fortæller at hun vil ringe op på fødselsgangen og bede dem hente mig når de havde tid, da vi jo lige nu befandt os i modtagelsen og ikke kunne føde der. Når man skal føde tvillinger, er man nødt til hele tiden at have målere på maven og på de smås hoveder, så de professionelle hurtigt kan se hvis de bliver stresset og skal hurtigt ud. Derfor kan man ikke bevæge sig frit rundt som fødende. 

Vores jordemoder når næsten ikke at forlade rummet før veerne vælter indover mig.

Jeg havde også ve-storm ved min første fødsel, så jeg kendte følelsen og bad min mand tilkalde hjælp igen. Omkring kl. 10.40 kommer vores fødselsjordemoder og henter os, men kan godt der allerede fornemme at vi har lidt travlt med at komme op på stuen, så hun kan nå at sætte alle måle apparaterne på mig igen. Hun tilkalder hjælp, en kørestol og så triller vi ellers afsted. 

Fordi det er en tvillingefødsel, skal jordemoderen tilkalde hjælp og have fat i det team som skal hjælpe med at tage imod vores drenge. Hun snakker lidt til mig, men grundet ve-storm trækker jeg mig meget ind i mig selv og har kun fokus på min vejrtrækning, så jeg ikke ville gå alt for meget i panik under alle veerne ;-)’ 

Jordemoderen undersøger mig igen da kl. er 11.15. Jeg er nu 9 cm åben og får pressetrang. Jordemoderen er stadigvæk alene med os på stuen, så hun ringer efter holdet og beder mig om at vente med at presse. Et par minutter efter, står der 5-6 mennesker omkring mig som har hver deres opgave og 11.34 kommer vores første dreng ud og kl. 11.52 kommer den næste. 

Det var en vild oplevelse at føde tvillinger, da man ikke kan få det helt som man gerne selv vil.

Min mand har taget lidt billeder af det, da der slet ikke var plads til ham rundt om sengen og så fik han jo tvilling A over til sig med det samme, som også gjorde at man var nødsaget til at undvære ens partners støtte. Selvom jeg virkelig havde frygtet igangsættelse, så endte det med at blive en drømmefødsel, hvor kroppen endnu en gang viste hvor pisse sej den er og jeg har heldigvis kun gode ting at sige om igangsættelse fremover. 

Selve fødslen var hurtig, effektivt og en fantastisk oplevelse, men jeg mistede desværre alt for meget blod i timerne efter min fødsel, som resulterede i, at jeg endte på operationsbordet, da de ikke kunne stoppe blødningen. Mine første tanker var, at det var grundet igangsættelse og fordi min krop måske alligevel ikke var helt klar, men de søde jordemødre har efterfølgende forsikret mig om at det ikke har nogen sammenhæng. Og til trods for dén skræmmende oplevelse, så er fødslen stadigvæk på en delt 1 plads over fantastiske oplevelser, delt med fødslen af vores førstefødte. 


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.