Jeg blev igangsat da jeg var gået 2 uger over tid

Jeg blev igangsat da jeg var gået 2 uger over tid, som kutymen jo er her i DK.

Dette var til stor frustration, da jeg igennem hele min graviditet og især hen mod slutningen, fik og vide af ALLE, både jordemødre, familie og venner at jeg ville føde nogen dage før termin grundet rigtig mange plukveer igennem hele graviditeten.

Hvis man selv har prøvet at gå over tid, så ved man, hvor frustrerende det er. Den første uge er ok, og man er stadig positiv og tænker det kan ske når som helst. Anden uge er alt bare lort, man vågner op om morgen og er mega sur fordi der ikke er sket noget i løbet af natten og om aften er man også mega sur, fordi der ikke er sket noget i løbet af dagen. Og man får jeg ved ikke, hvor mange beskeder og opkald fra folk om der ikke snart sker noget, fordi DE snart ikke kan vente længere... (Den her slags beskeder havde kørt i 4-5 uger på dette tidspunkt, så var pænt træt af dem)

Første besøg på Viborg, var til overbårenhedsundersøgelsen når man er gået halvanden uges tid over termin. Her fik jeg bælte på, fik målt veer og babys puls. Man bliver også undersøgt i forhold til, hvor meget man har åbent sig, hvilket helt ærligt nærmest er mere smertefuldt end veer, når man stadig er lukket som en østers. Man får lavet ultralyd i forhold til at tjekke, hvor meget fostervand der er hos babyen.

Alt dette var stadig fint

så vi blev sendt hjem igen med besked på at komme igen til igangsættelse 2 dage senere. 2 dage senere, kom vi på Viborg, og fik lavet de samme undersøgelser endnu engang, dog havde jordemoderen denne gang en studerende med, som jo også skulle have lov at undersøge mig. Som om at det ikke gjorde ondt nok, så havde den studerende svært ved at finde det rigtige sted, så jeg skulle med hendes hånd oppe i mig, prøve at guide hende til hun mærkede det rigtige sted.

Jeg var stadig fuldstændig lukket.

Så vi blev sendt hjem med en håndfuld Angusta piller, som skulle tages hver anden time og så skulle vi komme igen næste dag, for at se om der var sket noget.

Vi mødte ind kl. 08,

og fik målt kurve og veer igen, denne gang var der lidt mere gang i den og jeg havde begyndende veer. Jeg var også begyndt at blive blød og åben nok til at hun kunne få en finger op på babys hoved! Vi fik derfor at vide, at vi skulle køre hjem og få en god og solid omgang morgenmad og få hvilet os lidt også skulle vi møde ind kl. 12, hvor de ville tage vandet, så der forhåbentlig kunne komme gang i det.

Da vi mødte ind igen var min veer tiltaget og regelmæssige med ca. 5 min mellemrum. I mellemtiden havde der dog været vagtskifte og en ny jordemoder var mødt ind. Hun var ikke lige så meget for at tage vandet, da hun sagde at det tit kunne bremse veerne. Så i stedet fik jeg akupunktur i fødderne i håb om, at det kunne få vandet til at gå af sig selv, og hvis ikke, så ville hun tage vandet kl. 14. Vi fik lidt frokost imens, og mine veer blev stadig kraftigere og med kortere mellemrum. Da jordemoderen kom ind for at følge os ind på fødestuen, gik jeg lige på toilettet, hvor jeg kunne se min slimprop var gået. Vi kom ind på fødestuen og jeg fik hospitalstøj på, fik lavement, og derefter tog hun vandet.

Her fik vi at vide at når man var gået så langt over tid var det normalt hvis fostervandet var grønt.

Det var det dog ikke i vores tilfælde, så alt var lige som det skulle være og det havde heldigvis heller ikke betydning for mine veer, og 6 timer senere, efter halvanden times presseveer, kom han op på maven.

3900 g tung og 55 cm lang.

Dog havde han lidt startvanskeligheder, han skreg da han kom ud, men han pev også, hvilket betød at hans lunger ikke var klappet helt ud, så han skulle et øjeblik i c-pap, dog uden ilt for at hjælpe ham også var han grundet tiden han var gået over, begyndt at bruge lidt at sin madpakke inde i maven, så han skulle have lidt erstatning med det samme da han kom ud, for at få hans tal op. Heldigvis tog det hele måske max 10 min og så var han fin, havde det som han skulle og kom over på brystet igen, hvor han hurtigt begyndte at sutte. Vi blev sendt på patienthotellet i 48 timer, da der lige skulle holdes øje med om det blev nødvendigt med lidt mere erstatning til ham, inden vi kunne komme hjem. Dette betød at vi boksede lidt med amningen i starten, men efter 1 måned, så kørte det uden problemer.


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.