Posts in Fødselsdepression
Fødselsdepression – følelsen af ikke at kunne føle noget

Vi har fået lov til, at dele denne virkelig rørende fortælling, skrevet af en mor der står midt i en fødselsdepression. Hun har kun lige erkendt, at hun har brug for hjælp, og har derfor ønsket at være anonym. Hun har fundet styrken til at dele sin historie, da hun virkelig håber den kan hjælpe andre i lignende situation. Læs her en stærk fortælling om manglende følelser, dårlig samvittighed og håb om en lysere fremtid.

Read More
Fødselsdepressionens mørke

vi har modtaget denne utrolig personlige, stærke og ærlige fortælling fra en modig kvinde, der har været ramt af den mørkeste fødselsdepression. Hun ønsker at dele sin historie med os, men vil gerne være anonym af hensyn til hendes børn. Læs med og få et indblik i hvordan en fødselsdepression kan drive en på afgrundens rand, helt derud hvor man lægger en pude over ansigtet på sin lille søn.

Read More
"han trækker ikke vejret, han skal ud nu!"

@Kia.sodergreen har delt sin hudløst ærlige fødselsberetning samt lidt om tiden efter og frem til i dag. Kia og Walles første tid som forældre blev langt fra som de havde forestillet sig, Walle overtog barslen da deres søn Maecus var tre uger gammel, da Kia havde og stadigvæk i dag har det svært. Kære Kia, tak for din store indsats i at bryde tabuet, tak for at vi må dele et uddrag af jeres historie og hjælpe i kampen om at bryde tabuet. Giv denne stærke mor et like med på vejen.

Read More
Akut kejsersnit kan også være en god fødsel

Ditte deler her sin beretning om en fødsel, der slet ikke gik som forventet, men på trods af det blev en god fødsel. Lille Fie blev født ved et akut kejsersnit, og her kan I læse hendes mors version af oplevelsen.

Read More
Det er okay at sige “Jeg er ikke okay” UDEN at være en dårlig mor

“Min historie starter lang tid inden min datter kommer til verden, hvor usikkerhed var en stor del af min graviditet. Usikkerhed om faderen til mit barn var klar til opgaven, usikkerhed omkring om jeg selv var, blandet med meget svigt fra faderens side, lav selvværd pga. af de mange ekstra kilo der kom på under min graviditet”

Read More
Når far rammes – Janus` fortælling om vejen ind i, og ud af en fødselsdepression

Janus er 32 år, sammen med Helle har han Nanna på 4 år og Lucas på 10 måneder. Han fik en voldsom fødselsdepression efter Nannas fødsel. Den førte mange negative ting med sig, men den dag i dag, er Janus kommet på den anden side, og har genfundet et liv med kærlighed. Mange mænd rammes også af fødselsdepressioner, og det vil Janus med sin åbne og ærlige fortælling, gerne være med til at sætte mere fokus på.  

Read More
Min familie var bedre tjent uden mig – en mors fortælling om fødselsdepression

Her kan du læse Annes fortælling, hvor hun ærligt beskriver hvordan hun overvejede at tage livet af sig selv, hvordan hun følte at hende familie var bedre tjent uden hende, hvilken fantastisk støtte hende mand var og så deler hun et par gode råd til mødre i samme situation. 

Read More
At blive ramt af en efterfødselsreaktion, og føle sig misforstået

Der er mange forskellige grader af fødselsdepressioner og efterfødselsreaktioner, og de viser sig på mange forskellige måder. Her kan I læse en fortælling skrevet af en modig kvinde, der har ønsket at være anonym. Hun fortæller åbent som den efterfødselsreaktion hun blev ramt af, følelsen af at være en "baby-beholder", om ikke at møde forståelse fra venner og familie, og noget om hvordan en selvhjælpsgruppe blev hendes vej ud af sygdommen.

Read More
Angsten for at skade mit barn psykisk

Stine er 32 år og meget snart mor til en dreng. Stine har ikke en fødselsdepression, men er i risikogruppen for at få en, da hun lider af periodisk depression og angst. Stine har under hele sin graviditet kæmpet med en masse tanker og frygten for om hun bliver en god nok mor. Tanker om hendes sygdom kan få hende så langt ud, at hun måske vil skade sin søn psykisk.

Read More
Jeg blev nødt til, at bryde kontakten til min egen mor – en fortælling om fødselsdepression

At blive forældre er en voldsom omvæltning for alle, men for den modige kvinde der har skrevet sin fortælling til os, betød det også at hun blev ramt af en fødselsdepression. I kan læse hvordan fortiden og en pludselig krise var medvirkende til at udløse den, og hvordan hun blev nødt til, at bryde kontakten til sin egen mor, for selv at komme ovenpå igen. Hun har af hensyn til sin mor ønsket at være anonym

Read More