8 tidlige tegn på graviditet

Er du gået et par dage over tid eller måske vil du gerne være gravid men ved ikke hvilke tegn du skal lede efter? Så læs med her. Vi gør dog opmærksomme på, at man først er gravid når en test/lægen har bekræftet det.

Ømme bryster
Virker dine bryster større? For ikke at tale om ømme? Er området omkring dine brystvorter blevet mørkere, boldårene blevet tydeligere? Dette kan blandt andet være tegn på, at du er gravid. Find en bh der er behagelig at have på

Træthed
Kan du knapt nok holde øjnene åbne under aftensmaden? Mange kvinder oplever ekstra træthed i det første trimester, det er kroppens reaktion på den øget hormonmængde. Den enorm mængde træthed forsvinder som regel i takt med, at du træder ind i andet trimester.

Humørsvingninger
Får du også sendt en vredes sms i kampens hede, da du opdagede at der ikke var mere mælk til morgen mad? Eller at der endnu engang lå et par sokker på gulvet ved siden af sengen i stedet for i vasketøjsbaljen? "Bare rolig", det kan blot være et tegn på, at hormonerne suser rundt inde i kroppen på dig. Den kommende far kan altid trøste sig med, at det går over ;-)

Skarp lugtesans
Kan du lugte parfume på 5 meters afstand? Forbinder du kattebakken med konsekvent opkast? Under en graviditet kan specielle lugte gøre den gravide kvinde ilde tilpas og man oplever tit, at man får en øget følsomhed over for lugte da ens lugtesans bliver bedre.

Kvalme
Størstedelen af gravide kvinder oplever før eller senere i deres graviditet kvalme. Som regel så opstår det i starten af første trimester og aftager i takt med, at man går ind i sit andet trimester.
En god idé kan være, at opbevare kiks og et glas vand ved siden af sengen da dette giver ro til maven.

Udebeleven menstruation
Et af de tegn der får klokkerne til at ringe hos flest er, forsinket menstruation. Er din menstruation normalt indstillet efter klokkeslæt og den udebliver, så er det på tide at tage en test ;-)

Pletblødning
Kom din menstruation nu alligevel? Måske endda inden du nåede at teste? Hvis din menstruation ikke er helt som den plejer, enten i mindre mængder eller kortere periode, så test hellere en gang ekstra. Pletblødning er endnu et tegn på graviditet. Det kaldes implantations-blødning, det er en lille blødning der kommer når det befrugtede æg sætter sig fast.

Positiv test
BUM! Her er der vidst ikke så meget andet at sige end, at du ikke kan være sikker på, at du er gravid før at du står med en positiv test. Enten en hjemmetest eller en bekræftelse hos lægen.
Er din menstruation udebleven og testen viser negativ? Så vent et par dage og tag testen igen, det kan være fordi dit HCG-hormon endnu ikke er højt nok/ du ikke er langt nok henne.
Hvis den viser positiv- jamen så tillykke, du er gravid!


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.