Familie løbetræning 

Min mand og jeg har alle dage været meget aktive. Vi er begge tidligere springgymnaster og har gået til gymnastik i mange år. Men da vi fik vores første barn for godt 10 år siden måtte springgymnastikken lægges på hylden for mit vedkommende. 

Kroppens led var blevet lidt mere bløde efter graviditeten og jeg kunne mærke at jeg fik ondt når jeg sprang. Jeg måtte indse at jeg ikke kunne fortsætte og rytmegymnastik var ikke mig, der skete for lidt, så der skulle noget nyt til. Når man har dyrket den samme idræt i ca. 20 år så er det svært lige at finde en anden sportsgren.

Jeg begyndte at gå mange og lange ture med barnevognen.

Det var så dejligt befriende at komme ud og bevæge sig og mærke den friske luft. Nogle gange var sønnike vågen og andre gange sov han. Men ligegyldigt hvad så var det hyggeligt og dejligt at mærke at kroppen blev brugt og løsnet op af at gå. Jo ældre sønnike blev, jo mere fart kom der i benene. Til at starte med var det let lunten og gang. Klapvognen måtte i brug, da det var lidt tungt med barnevognen. Så blev det mere løb og sønnike var vågen på løbeturene. Sønnike nød det lige så meget som jeg, han nød at vi kiggede på naturen, fugle, traktorer og hvad vi nu mødte undervejs.

Begyndte at være med på turene og det var bare en dejlig aktiv hyggetid vi havde sammen som familien. 

Så blev jeg gravid da sønnike var 21 mdr. og i takt med at jeg blev større blev det mere gang. Og da lillesøster kom til verden fortsatte jeg med gå ture med hende, mens storebror var i dagpleje og far var på arbejde. Men når de kom hjem var vi også ud at gå en tur sammen. Sønnike kørte nogle gange på løbecykel, men begyndte også at lære at cykle på cykel med støttehjul. Det var sjovt for ham at klapvognen blev skiftet ud med løbecyklen eller cyklen. Turene blev noget kortere, da de små ben ikke kunne klare at cykle så langt. Men det var underordnet, for glæden i hans øjne var fantastisk og det hele værd.

Så snart vi snakkede om at gå en tur var han klar med cykelhjelmen.

Dejligt at opleve den glæde han havde ved vores gåture. Han blev bedre til at cykle og smed støttehjulene. Det betød så bare at der nu igen kunne komme lidt fart på de korte ture. Nogle dage blev det til at enten min mand eller jeg tog en løbetur mens sønnike cyklede med. For både han og vi nød det. Vi investerede i en løbejogger til lillesøster, da vi syntes at det var lidt tungt at løbe med klapvognen. Det blev så meget lettere at løbe med hende og turene blev længere og sønnike blev stærk og hurtig på cyklen.

Og ja, så skete det igen at jeg blev gravid da lillesøster var 19 mdr.

Så var vi tilbage ved gåture. 3. barn kom til verden og det var endnu en pige. Og ja så startede vi op igen som da storebror blev født med at gå mange korte ture. Storesøster startede på løbecykel og cykel med støttehjul og storebror tog løbehjul på gåturene. Det var så dejligt at komme ud at gå som familie med 2 aktive børn i hvert deres udviklingsstadie og lillesøster der puttede i barnevognen. Og i takt med at lillesøster voksede, ja så kom hun over i løbejoggeren og så videre til løbecykel. Da hun så begyndte på cykel med støttehjul, begyndte storebror at være med til at gå/løbe. 

Han fortsatte med at løbe og blev grebet lige så meget af det som sine forældre, mens de 2 søstre fortsatte på cyklerne.

Det har betydet at vi den dag har en knægt der løb sit første 10 km løb uden pauser på under 1 time, da han var 9 år gammel.

Det var Royal Run i de københavnske gader. Der har på intet tidspunkt været noget pres på ham i forhold til at løbe, det har været hans eget ønske og ja nu har han et mål om at løbe Eremitageløbet som er 13,3 km. Eremitageløbet er et noget mere krævende løb, da det er meget kuperet terræn på blandet underlag. Men det er ikke skræmmende for ham, det er bare en udfordring. Han glæder sig nu til d. 6. oktober 2019. Der skal han indfri sit 2. løbemål. Det bliver spændende at se hvordan han klarer det.

Den dag i dag har vi nogle store børn på henholdsvis 10 år, 7 år og 5 år.

Den store pige på 7 år er begyndt at være med på små løberuter mens lillesøster på 5 år cykler. De glæder sig til når vi skal ud at løbe/cykle sammen alle 5. De kommer nu selv og spørger om vi ikke skal ud at løbe, så de kan cykle.

Det er en kæmpe fornøjelse for os forældre at se den glæde børnene oplever af det, at vi er sammen om at bevæge os.

Det at vi har gået/løbet med vores børn fra de var små har gjort at vi som familie er meget aktive og det bedste af det hele er at vi elsker at være aktive sammen med vores børn. 


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.