Månedens mama – Maltheogmatildesmor

Hej Med jer. Jeg hedder Marlene, er 34 år, og mor til 2 skønne unger, Malthe på knap 2 år, og Mathilde som lige er fyldt 3 år. Jeg har været sammen med deres far, Søren i lidt over 4 år nu ( så ja vi var hurtige ), og vi bor i vores nybyggede hus i Nørre Aaby på Fyn. Jeg har fået lov at være månedens mama her på Mamawise, og hvor er det da bare drønhyggeligt at få lov at lukke jer lidt mere ind i mine tanker og vores liv. Mit indlæg er skrevet med en god portion selvironi, og ikke mindst humor, så tag det for hvad det er, og brug det du kan.

download (1).png

Job: Jeg er i tidernes morgen udlært kontorassistent hos Odense Kommune, hvilket nok, til dags dato blev den korteste karriere Odense kommune nogensinde har oplevet! 😀 Det var bare slet ikke mig! Efter min barsel med Malthe blev jeg ansat som Account manager hos SAS EuroBonus, hvilket betyder en hel masse frihed, spændende arbejdsopgaver, at jeg møder en heeeel masse søde nye mennesker, men også nogle gange rigtig mange timer i bilen ( jeg arbejder på at få skaffet et privatfly ) og til tider afsavn til min familie.

Hobby: Øhh…. Jeg forstår vist ikke helt spørgsmålet?? Fritid?? Hvor kan man købe det? 😉 I min ene vågen time i døgnet uden børn, nyder jeg at sortere Lego duplo, omplante blomster hvis skjuler på magisk vis er røget i gulvet og knust til atomer, finde legetøj bag ved / under sofaen, og ikke mindst forsøge at samle vores lamelgardiner for 8755 gang!

10 spørgsmål, om det at være mor.

1) Det bedste ved at være mor er …
Den betingelsesløse kærlighed man får og ikke mindst giver sine børn. At se dem vokse op, og blive til små mennesker.

2) Det sværeste ved at være mor er…
Jeg har haft V I R K E L I G svært ved at omstille mig fra: ”Marlene, fri single party pige” til ”Marlene – mor til 2 små pseudotvillinger, som skal planlægge alt fra aftensmad til toiletbesøg” Jeg var lige fyldt 30 da jeg mødte Søren, og indtil da havde livet egentlig været en lang, spontan fest! Aftensmad kl.22, dyre tasker jeg egentlig ikke havde råd til, og lange søvnige søndage på sofaen, med cola og takeaway. 3 måneder efter vores første date stod jeg med en positiv graviditetstest, og følte mig 100% klar til et helt anderledes liv, men hvem fanden kan forberede sig på den omvæltning det egentlig er? Det har resulteret i store mængder selvmelidenhed, og tit og ofte en følelse af at være ”låst fast”. Jeg er efterhånden ved at vænne mig til mit nye liv, og friheden til at se veninder, osv kommer jo selvsagt lidt igen i takt med at ungerne bliver ældre, men ind imellem hænger ansvar, lortebleer, ufrivillig søvnmangel og madplaner mig s.. stadig langt ud af halsen!! Jeg hader at lyde utaknemmelig, da jeg jo udmærket godt er klar over, hvor pissemeget jeg egentlig har at være taknemmelig for, men det er altså den ærlige og grimme sandhed!! 😉

3) Jeg føler mig som en god mor når… 
Jeg er nærværende med mine børn. Jeg er SÅ dårlig til det, og tænker altid at jeg da liiiiiiige kan sætte en vask over, rydde op på badeværelset, tjekke instagram osv. Men jeg øver mig i at sætte tid af til dem og KUN dem, og når det lykkedes mig føler jeg mig som en god mor J

4) Jeg føler mig som en dårlig mor når…
Jeg mister besindelsen og råber af ungerne. Jeg får SÅ dårlig samvittighed bagefter! Og når jeg glemmer at læse børneintra!! 😀

5) Det har jeg ALTID med i pusle/håndtasken…
Vådservietter, og en 10’er til en indkøbsvogn.

6) Det har overrasket mig mest, ved at blive mor… 
Hvor lidt jeg egentlig havde styr på noget somhelst!!! 😀 Jeg husker en samtale med en anden mor da Mathilde kun var et par uger gammel. Den anden mor: ”Det er også bare vildt hvor hurtigt man lære deres gråd at kende, altså om han er sulten, træt, overtræt osv”. Mig: ”Jaaaaaa, joooooo jeg tror egentlig også at jeg efterhånden kan kende Mathildes gråd”! I virkeligheden tænkte jeg ”HVAD FANDEN SNAKKER DU OM??? Jeg havde INGEN anelse om hvad jeg fortog mig, eller hvorfor ungen skreg, og ofte var løsningen bare at prøve ALT. Mad- tjek. Ren ble- tjek. Alt tøjet af, så der ikke var noget der strammede eller generede – tjek. Prøve at putte – tjek. Og repeat!!

7) Det ville jeg gerne have vidst, før jeg blev mor…
Hmm jeg tror at man kunne ha’ fortalt mig alting i hele verden, jeg kunne ha’ læst den tykkeste bog, og lige lidt havde det betydet, jeg havde stadig været gammelklog og tænkt: ”sådan bliver det ikke for mig”! Eller: ”det vil jeg håndtere HELT anderledes” osv 😀 MEN: hvis jeg skal komme med et lille råd til andre kommende mødre må det være dette: Lad være med at forcere noget!! Du kan IKKE gi’ dit barn for meget kærlighed eller dårlige vaner, ved fx at lade det ligge i din seng, eller amme det i søvne osv osv osv. Når barnet er klar til at gi’ lidt slip så mærker du det helt tydeligt. Alle de unødvendige kampe denne viden dog kunne ha’ sparet mig for!

8) Hvad kan du ikke leve uden, som mor…
Min egen mor!!!! Hun har været min redningskrans SÅ mange gange i løbet af de sidste 3 år, at det ikke kan tælles på alverdens hænder!! Hun er verdens dejligste mor og mormor, og mit behov, og ikke mindst min forståelse for hende, er kun vokset efter at jeg selv er blevet mor.

9) Hvad kan du godt leve uden, som mor…
Årrrh, don’t get me startet!!! Det slappe maveskind, den endnu mere slappe blære, eller de 10.000 fucking beskeder der konstant tikker ind fra ”Børneintra”!! Wft?? Jeg tjekker ikke engang min insta lige så ofte som børneintra kræver…. Og gud nåde trøste den stakkels mor der er nødt til at krybe til korset nede i børnehaven og indrømme at: ”Nej – man vidste ikke at Mathilde skulle ha’ haft et marmeladeglas med i dag, til hjemmelavede rødbeder”, fordi man ikke havde fået læst ”børneintra”!!! ( dette scenarie bygger naturligvis IKKE på en sand historie, da jeg ALTID læser børneintra )

10) Tippet over dem alle. Det bør alle mødre vide… 
CALM THE FUCK DOWN!!! Du bliver aldrig den perfekte mor, powerkvinde, atlet, husholdeerske, kæreste / sexkilling på samme tid!! Og når du har lært at acceptere dette, og er blevet et mere balanceret menneske, så vigtigst af alt: FORTÆL MIG LIGE HVORDAN FANDEN DU GJORDE!!! 😉

Favoritter.

Din favorit webshop:
Parcellet
har stort set ALLE vores yndlingsmærker og en skøn hjemmeside, Lille Figaro hvor jeg kan shoppe lidt til mig selv også.

Din favorit butik: 
Simple Circus i Odense. Tina er jordens sødeste pige, og hun driver sin butik med stor professionalisme, og med et super øje for hvad der bliver populært i de kommende sæsoner.

Dit favorit tøjmærke:
Årh jeg har mange 😀 Minimalisma, Marmar, Petit by sofie Schnoor, Ver De Terre er bare et lille udpluk!

Dit favorit produkt:
Shiraz drue og en Mojito i ny og næ! #skål 😉

Andet du kan anbefale til MamaWise´s mamas:
Hmmm vi havde jo store søvn / putteproblemer med Mathilde i sin tid, men så fik jeg anbefalet: ”sov godt uden gråd" bogen! Og NEJ den løser ikke alle dine problemer på magisk vis, Mathilde sov ikke igennem ved et mirakel efter jeg havde læst den, men ved at bruge teknikkerne, som i øvrigt passede til vores overbevisning om at vores børn aldrig må græde sig i søvne, har vi fået nogle virkelig nemme børn at putte. De bliver ALTID puttet i egen seng, og 9 ud af 10 gange er det uden protester osv.

Screen-Shot-2017-09-19-at-20.35.45-520x520.png