Månedens mama – Simone

download (2).png

Intro: 
Jeg hedder Simone og jeg er 26 år. Jeg bor i hus med min kæreste, Mads samt vores datter Sigga på 3 år. Jeg er i øjeblikket på barsel, da jeg har termin den 15. oktober med vores kommende lillebror.

Jeg er meget beæret over at være månedens Mama, og vil forsøge at give et indblik i dét at være mor på godt og på ondt i en hverdag, hvor både Mads og jeg til tider har meget krævende jobs. Og hvor vi samtidig skal have et familieliv til at fungerer.

Job: 
Jeg driver webshoppen www.ovellie.dk, og så står jeg bag bloggen www.simoneoe.dk. Derudover arbejder jeg ind i mellem freelance med mit kamera, så jeg har mange bolde i luften på samme tid. Det driver mig at have noget at stå op til, og selvom jeg ind i mellem har rygende travlt med det ene eller det andet job, så elsker jeg dét jeg laver.

Hobby: 
Fotografering

10 spørgsmål, om det at være mor.

Det bedste ved at være mor er …
Kærligheden man har til sit barn, og dét dit barn giver dig igen. Der er ikke noget bedre end at hente et barn i børnehaven, som lyser op når hun ser dig, og kommer stormende imod dig med sand og mudder i hele hovedet og giver dig en ordentlig krammer og et smækkys. Så føler jeg mig elsket!

Det sværeste ved at være mor er…
Opdragelsen! Ikke fordi jeg ikke ved, hvordan jeg vil have tingene. Men et barn sætter en SÅ meget på prøve ind i mellem, og prøver grænser af, når man allermindst orker det. De kampe man ind i mellem skal tage med sine børn kræver virkelig rygrad. Når man har taget en forkert beslutning, må erkende det og sidder med tårefyldte øjne, når barnet er kommet i seng om aftenen, og man virkelig føler, man har fejlet den som forælder. Det er den værste følelse.

Jeg føler mig som en god mor når…
Vi er ude iblandt andre, og de ting vi forsøger at opdrage på/efter lønner sig, og barnet opfører sig eksemplarisk, har gode manerer og er høflig. Så hæver jeg sejrsflaget. Det betyder rigtig meget for mig, at Sigga kan omgås andre mennesker på en anstændig måde.

Derudover føler jeg mig som en god mor, når jeg er nærværende. Det er jeg nok ikke altid verdens bedste til, men øvelse gør mester.

Jeg føler mig som en dårlig mor når…
Jeg stirrer ned i telefonen imens Sigga er ved at fortælle mig noget. Det er så dårlig stil, og jeg hader selv når andre gør det imod mig. Samt når jeg mister fornuften og når derud, hvor jeg råber ad hende. Det bryder jeg mig bestemt heller ikke om.

Det har jeg ALTID med i pusle/håndtasken…
Vådservietter, læbepomade og mobilos. Hvis jeg da husker den…

Det har overrasket mig mest, ved at blive mor…
Hvor let det var at omstille sig. Det faldt mig meget naturligt at blive mor – også selvom jeg var relativt ung.

Det ville jeg gerne have vidst, før jeg blev mor…
Hvor lidt man egentlig sover i de første måneder, og hvor hårdt det egentlig er med et kolik-barn. De to ting havde nær taget pippet fra mig. Jeg forestillede mig, at det var piece of cake, men jeg blev klogere…

Hvad kan du ikke leve uden, som mor… 
Google! Den er min nødhjælp, når der er nogle situationer jeg ikke aner, hvordan jeg skal tackle. Men Google giver mig altid et svar, jeg kan bruge. Samt muligheden for at snakke med andre mødre og min egen mor om børn og de problemer og udfordringer, der kan forekomme. Både imens barnet er lille men så sandelig også i forbindelse med opdragelsen.

Hvad kan du godt leve uden, som mor… 
Fordømmende og bedrevidende mødre på de sociale medier! Mind your own business, hvis du ikke har noget pænt at sige. Jeg er overbevist om at alle mødre gør alt hvad de kan, for at være den bedste mor overfor sit barn ud fra de midler og ressourcer, der er blevet dem given. Ingen har brug for at blive sparket på, imens de ligger ned. Jeg er generelt træt af den tone, der ind i mellem kan være på de sociale – også selvom det ikke er mig, det går ud over. Jeg synes det er en meget kedelig tendens.

Tippet over dem alle. Det bør alle mødre vide…
Tag en slapper, og lad hver med at tro på alt hvad du læser og ser. Løst maveskind, umulige unger, iPad ved aftensmaden og en ganske almindelig kagemand til børnefødselsdagen, fremfor en bolle-kålorm og et dyr lavet ud af vandmelon, gør dig ikke til en dårligere mor! Hvil i dig selv, og lad opvasken stå hvis du ikke orker det. Dit barn vil elske den ekstra tid med dig.

Screen-Shot-2017-10-04-at-22.03.08.png

Favoritter.
Din favorit webshop: Her ville det jo være dumt ikke at nævne Ovellie.dk 😉 Men ellers er jeg rigtig glad for Zara!


Din favorit butik: Hmm, jeg har egentlig ikke de store præferencer. Jeg shopper oftest online.


Dit favorit tøjmærke: Zara til børnehaven. Og ellers shopper jeg mest af udseende fremfor mærke. Jeg er lidt ligeglad med om en bluse er fra Kvickly eller MarMar så længe den bare er fed.


Dit favorit produkt:
Jeg er ikke sikker på, jeg forstår spørgsmålet?


Andet du kan anbefale til MamaWise´s mamas:
Nogle kampe er bare ikke værd at tage, og det er helt okay. Hvis du allerede ved du har tabt på forhånd, så accepter at du ikke kan vinde hver gang. Men hold fast i de ting, du virkelig finder væsentlige. Knækker du først én gang, vil dit barn lynhurtigt opdage det. De er mere snu, end du regner med de kære små 😉