Mie Iversen – mor med mange bolde i luften (Månedens Mama januar 2016)

MamaWise er stolte af, at Mie har takket ja til, at medvirke som Månedens Mama, og herunder deler hun ud af stort og småt fra hendes liv som mor og iværksætter.

Den blå bog:

Mie bor i Korsør sammen med Thomas og deres to børn, Anna Sofie på 7 år og Magnus Noa på 3 år.

Job: Intern revisor hos Topdanmark. Frivillig revisor hos Kræftens Bekæmpelse Ballerup.
Grundlægger af Testfamilien og Børn på Glasværket.

Hobby: Løb (når der er tid). Løb halvmaraton over Storebæltsbroen i 2014, testfamilien, Børn På Glasværket, børnemode, bolig mv.

På Facebook og Instagram har der været mulighed for, at stille spørgsmål til Mie. Dem besvarer hun her.

Hvordan fik du ideen til Testfamilien? Og lever du af det nu?

Ideen kom på en af mine lange køreture til og fra job (har 100 km hver vej), så får tankerne frit spil. Har nok skulle købe et eller andet produkt og ville gerne læse om det først. Så jeg tænkte, at det kunne være sjovt, at helt almindelige familier kunne anmelde produkter til gavn for andre på en fælles platform – som det ikke koster penge at få adgang til.

Nej, jeg lever ikke af det – men har ansat en medarbejder som daglig leder hos Børn på Glasværket, som også hjælper ad hoc med opgaver på testfamilien.dk og pluspakken. Hun står bl.a. for at pakke alle bestillingerne af månedens pakke og passer Børn på Glasværket i alle hverdagene. Har derudover nogle fantastiske frivillige hjælpere.

Testfamilien er en blog og min største fritidsinteresse og den giver en masse muligheder – jeg elsker mit “civile” job – mit speciale er at arbejde med tal, og det vil jeg altid beskæftige mig med i et eller andet omgang. På Testfamilien.dk er vi efterhånden et team på 6-8 personer, der står for alt det praktiske og der er stor efterspørgsel efter os. Vi udførte alene i 2015 over 550 tests og så er vi jo 30 faste testfamilier.

Hvordan får du tid til, at være mor og iværksætter?

Tiden er et kæmpe problem og jeg har absolut ikke timer nok i døgnet. Det heldige ved Børn på Glasværket er, at børnene ser det som deres andet hjem og ELSKER at være der. Derfor kan jeg passe det OG være sammen med børnene. Og mht. Testfamilien.dk, så er ungerne er jo ofte dem, som tester – og på den måde er de en stor del af min tidskrævende hobby. Men må indrømme at jeg i perioder ikke sover ret meget…..

8 hurtige spørgsmål, om det at være mor.

1) Det bedste ved at være mor er …

Uha, der er mange ting. Den ubetingede kærlighed, som bare er der – uanset hvor irriterende barnet kan være. Glæden ved at se sit barn udvikle sig i livet på godt og ondt.

2) Det sværeste ved at være mor er…

Når ens børn oplever sorg og bliver kede af det. Jeg mistede min mor og ungernes mormor i 2014, og noget er det værste jeg ved er, når Anna helt umotiveret begynder at græde fordi hun savner mormor.

3) Jeg føler mig som en god mor når…

… jeg er sammen med mine børn. Jeg gør nemlig altid det jeg kan for at være der 100% for dem.

4) Jeg føler mig som en dårlig mor når…

… jeg skælder mine børn ud og det faktisk ikke er berettiget. Nogen gange kan ens eget humør og stressniveau gå ud over børnene – og det forstår de jo slet ikke. Her er det noget andet med voksne, som bedre forstår begrebet “humørsvingninger”

5) Det har jeg ALTID med i pusle/håndtasken…

Min pung og min telefon. Jeg er ikke typen der har hverken cremer eller makeup mv. i taske. En god creme har jeg dog ofte med om vinteren og måske en læbepomade – men det er vist det.

6) Det har overrasket mig mest, ved at blive mor…

Det er svært at svare på. Måske er det, hvor lidt børn egentlig sover (eller i hvert tilfælde mine børn). Og så har det også overrasket mig, hvordan man på en enkelt nat blev forvandlet fra B til A menneske, men dog kun for en stund, for da ungerne først begyndte at sove, så blev jeg helt automatisk til B-menneske igen.

7) Det ville jeg gerne have vidst, før jeg blev mor…

At det tog SÅ lang tid at komme tilbage på sin før-fødselsvægt. Så havde jeg nok ikke “snack-et” så meget under graviditeterne.. hihi – det tog mig to år med Anna før jeg var tilbage ved udgangspunktet og nu med Magnus, som er 3,5 år er jeg stadig ikke tilbage. Nå, men det er vist også noget med alderen… og jeg arbejder på sagen…

8) Tippet over alle dem alle. Det bør alle mødre vide…

Hvad bør alle mødre vide…?? Ja, det er et godt spørgsmål. De bør vide, at de er heldige over at de har fået lov at få den gave det er at blive mor. For i min verden forstår man først hvad ubetinget kærlighed er, når man selv får børn. Men det er jo egentlig ikke et tip. Jeg vil bare sige, at det er den største gave jeg nogensinde har fået – og at meningen med livet er, at give det videre…