Rie - månedens mama februar 2019

En intro gerne omhandlende dig, din familie sammensætning, evt. job og kort om dine interesser.

Sikke en ære at være valgt til februars Mama. Februar er den måned jeg fik mit første barn og der hvor livet rigtig begyndte for mig og min voksende familie. 

Jeg hedder Rie og er X antal år og til dagligt går jeg hjemme på en førtidspension. Jeg er gift med verdens mest dejlige mand, Kaan på 43 år (hans alder afslører jeg gerne :) Min skønne mand er betjent og arbejder for det meste om natten og sover om dagen…  Kaan og jeg har kysset på hinanden i 9 år og i den periode har vi skabt 2 snart 3 skønne drenge sammen. Matheo-motormund på 5 år (6 år i feb) og Julius/umulius på 3 år (4 til marts) og lillebror Ciro kommer slut marts satser vi på..

 

Har du altid vidst, at du ville være mor?

Jeg husker tydeligt at min drøm som barn var at blive mor, og jeg ønskede højt at skulle blive en ung mor. Dog lå det ikke lige til højrebenet for mig da jeg det meste af mit liv har kæmpet med psykisk sygdom og det derfor ikke var realistisk for mig, men drømmen var der.

Jeg mødte min mand i slut 20´erne og blev for første gang rigtig forelsket. Fra det øjeblik var jeg ikke i tvivl om at jeg ønskede mig en kernefamilie mere end nogensinde. I dag lever jeg min drøm, med mand, børn, villa, leverpostejmadder og vigtigst af alt er jeg sund og rask.

 

Hvordan havde du det, da du fandt ud af, at du var gravid med Matheo, Julius og her 3 gang?

Matheo, vores første søn er faktisk den eneste af vores børn vi har planlagt. Lykkerusen var enorm, forventningerne var vanvittige og jeg husker at jeg glædede mig til at trille med min baby, gå på cafe hver dag og ligge i sengen hele dagen mor, far og baby lige som de gør på film. #itneverhappend Matheo var sund og rask meeeen, menneskesky til han var 4 år, sov ALDRIG og boede på mig 24/7. Jeg husker tydeligt en samtale med min mand da Matheo var 1 år og 4 måneder, hvor vi blev enige om hvis vi skal have flere børn så blev det først om mange år.. 30 dage senere stod jeg med en positiv test i hånden, tårer ned ad kinderne i frygt for aldrig at skulle sove igen. 4 år senere sover vi stadig ikke, nu pga. Julius.
Julius blev født med silent reflux og en (heldigvis) ikke alvorlig hjertefejl som først blev opdaget da han var 9 måneder. Det var hårdt og forfærdeligt. Jeg husker ærligt ikke rigtigt det første år af hans liv så godt, så voldsomt var det.

 

3 graviditet fandt vi ud af en uge inden min mand skulle igennem en kæmpe dobbelt kæbe operation, et kæmpe chok igen. Vi havde besluttet os for ikke at skulle have flere børn, men nyde de dejlige drenge vi har. En tidlig scanning viste at jeg allerede var ca. 9 uger henne og også at der var 2. (Den ene baby mistede vi tidlig inden vi overhovedet nåede at forstå vi skulle være forældre igen). Efter det store chok, blev vi hurtig enige om, at det er det bedste i verden vi får lov at opleve for 3. gang. Vi er velsignet, med eller uden søvn så glæder vi os.

Det at være mor, er det som du forventede? Eller var der noget som overraskede dig? Og har det ændret sig hen ad vejen i takt med at være mor til to snart tre?

Gode og dårlige dage er fyldt med ubetinget kærlighed til mine børn og mand. Jeg vidste man kunne elske, men ikke på denne måde.

Hver dag bliver jeg opmærksom på hvor vanvittig heldig jeg er. Jeg har meget tid med mine børn og kan altid være der for dem, for det kan jeg. Jeg kan vaske deres hår imens jeg laver mad, støvsuge imens jeg skifter ble. Når det kommer til drengene, så er jeg super woman. Det overrasker mig dog at det ikke er en menneskerettighed at gå på toilettet alene, gå i bad hver dag og aldrig få en dessert for mig selv :)

 

Hvornår har du det allerbedst i mor rollen og hvornår synes du, at det er hårdest?

Jeg har virkelig brugt meget tid på at tænke over dette spørgsmål, så meget at jeg måtte spørge min mand om hjælp til at svare.

Min mand grinede og svarede at det var det nemmeste spørgsmål at svare på, både for ham og jeg selv. Når børnene har det godt og når børnene har det skidt. Så simpelt er det faktisk. Deres glimt/blik i øjnene afslører altid hvordan jeg har det og påvirker mig utrolig meget.

månedens mama - rie 1


Betyder det noget at dine børn har søskende samt hvilke tanker gjorde I jer, da I valgte at udvide familien med endnu et medlem? 

 Som tidligere skrevet føler jeg ikke vi har valgt hvor mange børn vi skal have da vi kun har planlagt 1 barn. Når det er sagt så er jeg taknemmelig for at Matheo får 2 brødre. Det er sådan at min mands søster og hendes mand har valgt ikke at skulle have børn, min bror har en datter på 20 år. Vi er selv vokset op med masser af kusiner og fætre til stor fornøjelse for os begge. Jeg ville ønske vores børn også var så heldige. Nu har de hinanden og det betyder rigtig meget for os. Vi ønsker at vores børn har tæt familie omkring sig at vokse op med, specielt når de bliver ældre, betyder det meget for mig at de kan have hinanden.

 

Oplever du en forskel på opdragelsen/ din/jeres måde at være på, med Matheo og Julius?

Til start kunne jeg slet ikke differentiere mellem Matheo og Julius, de kom med så kort mellemrum og var nærmest identiske og jeg tænkte jeg vidste lige præcis hvordan jeg skulle det hele. Sikke en overraskelse jeg fik mig, de 2 drenge er lige så forskellige som nat og dag.

Matheo er følsom og forsigtig. Han har brug for at vide hvad der sker om en time og hvorfor. Han har brug for faste rammer, at tingene er som de altid plejer at være. Han bryder sig ikke om uorden og uro. Han gør intet før han nærmest er garanteret at han kan.

Julius derimod, han smadrer derudaf, han tror han kan det hele, går altid forrest. Han har ikke en bekymring i livet og er et rodehovedet. Det eneste de har tilfælles er desværre det der med ikke at gide at sove så meget. Pokkers.

 

Hvad vægter du højt som mor?

Min vigtigste opgave for mig som mor er at se, høre og mærke mine børn.

Mine børn må aldrig være i tvivl om jeg er der for dem uanset hvad der sker. De kommer altid først på godt og ondt.

Månedens mama - rie

 

Hvordan startede din profil på instagram, mærker du noget til bagsiden af at være instagram-mor?

Jeg kom på ig ( Frumetin ) og fulgte alt med interiør. Både børne og vokseninteriør. Min store passion er klart indretning, det giver mig ro. Som fast hjemmegående bliver der ofte malet en væg, eller væltet en. Jeg elsker at være playfull, kreativ herhjemme og slapper af med det. Jeg fandt ud af folk syntes det var interessant at se hvad jeg lavede og hvordan vi boede, og så kom drengene automatisk med på profilen og er kommet mere og mere med den sidste tid.

Jeg kan godt mærke at jeg tit må tøjle min mund på ig, jeg har meget stærke holdninger til mange ting i forhold til opdragelse eller mangel på samme. Til at være forældre og til at dele ud af mine erfaringer eller oplevelser på godt og ondt. Når man vælger at være offentlig, så får man indimellem nogle verbale tæsk og det kan godt være lidt hårdt. I perioder føler jeg mig fravalgt, ikke tilstrækkelig og til tider mister jeg mig selv ved at blive for styret af hvad der er rigtig og forkert eller føler mig misforstået. Men det er heldigvis kun en lille side af instagram.

Månedens mama - rie

 

Har du nogen gode råd til kommende forældre

Mærk dig selv, du kender svaret og har altid ret når det kommer til dine børn. Find dig aldrig i at andre fortæller dig andet. Tænk over hvad du siger til og fra med på ig. Hvad du ønsker at dele eller rettere hvad du er KLAR til at dele. Være åben for andre ikke nødvendigvis er enig med dig.

 

Gode råd til kommende forældre

 Læn dig tilbage og vær klar til den vildeste rutschebanetur i dit liv, det bliver fantastisk, udfordrende, skræmmende, til tider smertefuldt, spændende, smukt, hvis ikke du har følt alle følelser der findes, kommer du med garanti til det.

Det bliver det bedste i dit liv og det største du nogensinde har udrettet og får lov til.

månedens mama - rie