Kræsne børn og kreative madpakker

Kristina på 34 somre og mor til Mads og Emil. Mads, der går i børnehave er periodisk kræsen... eller nu har den seneste periode stået på i over 1 år (!!). Pludselig ville han ikke spise rugbrød (uanset type), så da jeg efter utallige prøvelser besluttede mig for at "lege" med maden, lykkedes det. Det lykkedes faktisk så godt, at det nu fungerer med helt almindelige madpakker igen (men nu ved jeg heldigvis, hvad der skal til, hvis det går baglæns igen). Har du kræsne børn? Bliver du udfordret på at få børnene til at spise madpakken? Så find dit indre legebarn og lav en sjov og indbydende madpakke. Måske det kan være løsningen. Det skader i al fald ikke at prøve.

Du vælger selv om du vil gå all in eller bruge de mere easy peasy metoder. Derfor vil jeg vise lidt af begge dele i dette indlæg i et mix af egne kreationer, lånte tips og andre mamas' ideer.

Mit Krea-madpakke kit består af: - Sukkertusser - Sukkerpynt - Udstikkere (småkageudstikkere og snart også sandwich cutters) - Overskud, tålmodighed og Pinterest.

Pinterest bugner af store som små ideer og er et overflødighedshorn af inspiration. Jeg har blandt andet lavet disse tema madpakker:

Dinosaurer tema, Under the sea

Skær lodret i pølsen for at lave arme og kog dem, så bukker armene ud af sig selv. Ketchuppen er farvet med sort frugtfarve.

Livet på landet

Køkkenhaven

De fleste børn elsker frugten udskåret, men æbler bliver hurtigt brune og kedelige. Hvis ikke man er til citronsaft tricket, der holder de brune pletter væk, så kan man samle det skårede æble med et elastik, og æblet vil holde sig meget mere friskt til det skal spises.

Rumrejsen

Disse versioner ta'r tid og kræver overskud, men der er heldigvis nemmere løsninger for sjove madpakker, hvis det gerne skal gå lidt hurtigere. Se bare her:

Disse søde forme findes i mange udgaver og er en simpel løsning på et meget sjovere æg

Smør en mad, brug en udstikker og pynt hvis du har tid og lyst.

Sandwichdeler

Disse har jeg bestilt hjem, men endnu ikke fået afprøvet. De skulle dog begrænse, hvad der bliver skåret fra og dermed afhjælpe på madspild. Og hvis du yderligere vil undgå mest mulig madspild, så er denne metode genial og stadig kreativ og indbydende. Det er win win:

Andre søde Mamas har sendt lidt billeder med fine ideer:

Mad på spyd er så hyggeligt og indbydende.

Super sødt og enkelt.

Nemt, hurtigt og hvilket barn elsker ikke klistermærker.

Jeg håber, at du fandt inspiration i indlægget og ellers fik ideer og tips til, hvor du skal lede. Rigtig god fornøjelse med madpakkerne frem over (og lykke til med de kræsne børn - mon ikke de vokser fra det en dag)

Sandwich cutterne er fra wish. Småkageudstikkere er fra både diverse bagewebshops, IKEA, Salling osv. Æggeforme er fra kitchen4kids men kan købes mange steder

 

Amanda Winther Due