søvterapeaut.jpg

Mit navn er Sine Ditlev Bihlet. Jeg er 34 år og bor i en lejlighed på Østerbro i København med min mand Uffe og vores 3 piger - Marie, Agnes og Dagmar på henholdsvis 9, 6 og 1 år. 

Jeg har beskæftiget mig professionelt med børn i over ti år som sygeplejerske, og har arbejdet som sundhedsplejerske i 2,5 år.

Jeg har arbejdet med børn med brandsår, børn med kræft, børn med adhd, børn med autismediagnoser, børn som har det svært, småbørn, spædbørn, nyfødte, for tidlig fødte og bare helt raske børn i trivsel. 

Igennem min faglige praksis har jeg altid haft en særlig interesse for barnets søvn, hvorfor jeg nu selvstændigt driver søvnplejersken. Søvn er essentielt for børns sundhed, både mentalt og fysisk. Mit ønske er at hjælpe børn til gode sovevaner tidligt i livet.

Min tilgang til børn og familier er, at alle er forskellige og har brug for noget forskelligt. Jeg bestræber mig på at min professionelle tilgang i familier altid er støttende, kærlig og faglig men også håndfast og konkret. Jeg synes det er fantastisk at motivere forældre til at skabe gode sovevaner således alle i familien sover bedre. Jeg er på ingen måde tilhænger af at lukke døren og lade børn græde sig i søvn, jeg tror på at børn skal mødes med tillid og tryghed. At elske at sove sker når barnet er trygt ved at føle sig hørt og forstået af en tydelig og kærlig voksen. 

Sådan bag skærmen er jeg en smilende og positiv pige, som trives bedst i et fællesskab hvor humor og imødekommenhed er i fokus. 

Lige nu er jeg på en lang barsel med min datter Dagmar, men til januar starter jeg igen på mit job som sundhedsplejerske i Lyngby-Taarbæk hvor jeg yder forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i familier, institutioner og skoler. 

Jeg er åben for spørgsmål indenfor det sundhedsfaglige felt, hvor min ekspertise især drejer sig om det lille barns søvn. 

I er meget velkomne til at følge mig via instagram eller se mere på min hjemmeside www.søvnplejersken.dk .

Vh
Sine Ditlev Bihlet, Søvnplejersken.


IMG_3141.jpg

Jeg hedder Naja, og er 28 år gammel. Jeg bor i et lille rækkehus i Herlev med min mand Michael og vores to børn Ella (4år) og Lily (2år).

Jeg er uddannet jordemoder fra 2016, og her startede jeg min jordemoderkarriere på Herlev hospitals fødegang/fødemodtagelse. For mig, som for så mange andre, hænger arbejde og familieliv uløseligt sammen, og med en mand, som også er sundhedsfaglig, skabte manglen på fleksibilitet og selvbestemmelse nogle udfordringer både logistisk, men også i forhold til arbejdsglæde. Derfor valgte jeg efter bare to år i branchen at blive freelance jordemoder i vikarbureau.

Mit faglige hjertebarn er klart amning og spædbarnsperioden. Allerede som studerende fik jeg arbejde på Herlevs Barselsgang, hvor jeg stadig tager vagter af og til.
Jeg er derudover næsten færdig med 90 timers ammespecifik uddannelse, og jeg fungerer som udekørende ammekonsulent hos to forskellige private jordemodervirksomheder.

For tiden har jeg valgt at trække stikket, og passe mine børn hjemme for en periode, og dermed arbejde mindre. Tiden med mine små børn kommer aldrig tilbage, så så længe der giver mening, gør vi således.

Min brede erfaring inden for hele jordemoderfeltet gør mig kompetent til at svare på spørgsmål indenfor graviditet, fødsel og barsel, samt støtte, vejlede og rådgive herom.

Du kan altid stille Naja spørgsmål, blot send dem til mamawisedk@gmail.com

Du kan blandt andet finde Naja på instagram


1.jpg

Camilla Olsen er uddannet familierådgiver på Blackbird institute. Hun blev færdig i juni 2018, og arbejder som selvstændig familierådgiver, derudover er hun støtteperson og relationsvejleder på en folkeskole.

Hun er 41 år, gift og har 3 børn.
To drenge på henholdsvis 10 år og 8 år, og en pige på snart 3 år.

Som familierådgiver hjælper hun familie med både specifikke situationer der som kan være svære at gå til og også med generelle samspils situationer. Hun har fokus på relationen og har konkrete råd til de situationer der opstår i de familier der opsøger hende.

På hendes facebookside kan du læse mere om hendes børnesyn og få råd til hvordan man kan navigere igennem uenigheder med en styrket relation.
www.camillaolsen.dk


josefine.jpg

Mit navn er Josefine Holmberg Baslund. Jeg er 31 år og bor sammen med manden min og vores dejlige dreng Noah på 4 år og vores fine nyankomne datter Sarah på 2 mdr.

Vi bor i Esbjerg i eget hus tæt på skov og strand, og så bor vi kun 5 min. væk fra mine forældre, hvilket er lige efter mit (kaffe)hjerte!

Jeg blev i 2012 færdiguddannet som farmakonom og fik arbejde i en virksomhed, som parallelimporterer medicin. Her udarbejdede jeg bl.a. indlægssedler og æsker til medicin, så du har måske fået en pakke p-piller eller smertestillende med dig hjem fra apoteket, som jeg har været med til at udarbejde.

Siden hen har jeg skiftet branche, og når jeg ikke er på barsel, så arbejder jeg bl.a. med produktudvikling samt salg -og markedsføring af et børnetøjsbrand. Man skulle umiddelbart ikke tro, at farmakologi og børnetøj går hånd i hånd, men det gør det faktisk ofte og især under produktudviklingen, hvor vi arbejder meget på at undgå unødig kemi og dermed gøre tøj og tilbehør så skånsomme som muligt for børn og miljø!

Jeg er meget nysgerrig af natur, og min baggrundsviden gør, at mine veninder flere gange har kaldt mig for ”speltmor”, fordi jeg ofte tjekker indholdet i både mad -og plejeprodukter. Da jeg blev mor for første gang, gik det nemlig lynhurtigt op for mig, hvor galt det kunne gå ved kun at stole på emballagen og markedsføringen af produkterne. Min søn er, ligesom jeg selv, sart overfor parfume og nogle tilsætningsstoffer, og jeg fik hurtigt fundet min ”farmakonomhat” frem, når der skulle købes ind, så vi slap for røde knopper og ubehag. Jeg vil dog sige, at jeg ikke er fanatisk, og der skal selvfølgelig være plads til både fredagsslik og færdiglavet pastasauce!

I min fritid finder man mig ofte i køkkenet, hvor jeg nørder med egne opskrifter på lækker, nem mad, eller på min træningsmåtte i stuen, når lillesøster sover, så jeg kan få en stærk krop igen efter 2 hårde graviditeter med svære bækkensmerter.

Som farmakonom lærer man om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Det vil sige, at jeg er i stand til at rådgive om behandling med lægemidler, men også om hvordan man kan forebygge sygdom. Dermed kan du som læser ved mamawise.dk få råd og vejledning om alt fra brug af forskellige produkter, til hvordan man kan forebygge f.eks. ferie-mave, forkølelser, lus, allergi osv. Har du et særligt spørgsmål, du ønsker at stille mig, så er du meget velkommen til at skrive til mamawise.dk’s postkasse.


Mit navn er Jasmina og jeg er 26 år gammel. Jeg bor på Lolland, hvor jeg sammen med min søde søde kæreste har købt hus, hvor vores lille søn på 9 mdr (forhåbentligt) får en masse dejlige år med os og vores firbenede bedste ven.

Pt går jeg på barsel lidt endnu, men bruger ellers min hverdag på at arbejde med folk med fysiske/psykiske funktionsnedsættelser, hvor målet er at genvinde deres individuelle, meningsfulde hverdagsaktiviteter, for at de kan opnå en øget livskvalitet. Dette er på baggrund af min uddannelse i ergoterapi, som jeg blev færdig med i 2015.

Min helt store passion indenfor feltet tager udgangspunkt i sanseintegration, herunder hvad vores sanser betyder for vores udvikling og formåen i vores udførelse af aktiviteter, og hvordan vi bedst muligt kan styrke og vedligeholde vores sanser, krop og livsglæde igennem vores daglige gøremål.

Jeg har været så heldig at få lov til at dele min passion i MamaWise med en vinkel indefor børneverdenen hvor jeg forhåbentligt kan bidrage med idéer til aktiviteter og leg der fokuserer på den sansemotoriske udvikling.30118909_10215973667513979_1366610066_n.jpg

Jeg hedder Birgitte, er 32 år og mor til Charlie (september 2017). Min mand og Charlies far hedder Tesfazgi. Jeg mødte Tesfazgi da jeg boede og arbejdede i Etiopien.
Det var i høj grad mine år i Etiopien som både formede og vakte min interesse for det sociale arbejde med børn og deres familier. I løbet af mine år i Etiopien arbejdede jeg med at planlægge og faciltiere workshops og uddannelse for udsatte børn og unge. Jeg vejledte NGOer som arbejder med udsatte familier. Jeg arbejdede med vejledning og støtte til familier som har børn med HIV/Aids. Og jeg skrev bachelor i samarbejde med børn og unge som havde været tidligere børnearbejdere.

Jeg er uddannet Socialrådgiver, specialiseret i socialt arbejde med børn og familier. Derudover har jeg en kandidatgrad i International samfundsvidenskab. Sideløbende med mine primære uddannelser har jeg taget en række kurser, hvorigennem jeg har specialiseret min viden indenfor børn, familier og samfund, med fokus på hvordan strukturer har indflydelse på os, hvordan vi kan ændre dem eller lære at agere i dem. Yderligere har jeg faciliteteret workshops i både Danmark og Etiopien for børn, familier og pædagoger med det mål at bidrage med viden om, hvordan børn og voksne kan lære via leg, bevægelse og miljø.

Jeg har i en række år arbejdet med, og uddannet mig i, sundhed og motion. Jeg er Fitnessinstruktør, med primær fokus på funktionel træning og bevægelse. Jeg har kurser med i bagagen fra Active Aid, Equinox og Fitness World.

Det er en passion for mig at kunne kombinere min uddannelse og erfaring indenfor familievejledning med viden om træning, og dermed have en helhedsorrienteret tilgang til familiens sundhed. Jeg integrerer al den viden jeg har, og bruger delelementer der hvor det giver bedst mening - Jeg er af den overbevisning, at vi kan drage fordel af at kombinere den emotionelle del af vores sundhed med den fysiske. Jeg mener, at det ene er forudsætning for det andet. Jeg går derfor lange veje for at finde måder hvorpå vi kan koble det socialfaglige med det sundhedsfaglige, så børn og deres familier kan opnå trivsel på alle områder og integrere begge dele som en naturlig del af deres liv og hverdag.

Min store passion er arbejdet med børn og familier, at sikre trivsel via de ressourcer som den enkelte familie har til rådighed der hvor de er lige nu. Som regel kræver det kun nogle små justeringer eller et par enkelte værktøjer at få hverdagen til at glide lidt lettere. Jeg ønsker, at den enkelte familie kan få støtte til at opdage og udforske værktøjer, som de måske ikke selv havde set.

Jeg har arbejdet med børn og familier lige siden jeg trådte ind på arbejdsmarkedet. Mit første job var som babysitter for en privat familie. Herefter blev jeg uddannet som assisterende svømmetræner, og blev assisterende træner ved baby- og børnesvømning.

Senere i mit liv har jeg været ansat som skoleskaklærer hos Dansk Skoleskak, og herigennem undervist og arbejdet med børn og unge, hvor formålet har været at integrere skak i deres dagligdag for at forbedre evnerne inden for matematik, analyse og logisk forståelse.
Yderligere har jeg været ansat som boligsocial medarbejder, hvor jeg har stået for ungdomsklub, mentorskaber og kontakt til børn og unge i det område jeg arbejdede i. Dette indebar også at arbejde med støtte og vejledning til familier som levede på kanten, og støtte dem i at klare hverdagens udfordringer.Senest har jeg arbejdet som privat aflastningshjælper for en ung dreng, som både var udfordret af autisme, udviklingsforstyrrelse og diabetes. Her var det mit ansvar at aktivere drengen i nogle timer, et par gange om ugen, mens familien så kunne samle sig selv.
Dertil kommer mere end 10 års erfaring fra frivilligt arbejde hos Dansk Flygtningehjælp, hvor jeg har været lektiehjælper for flygtninge, mentor og støtteperson for familier, aktivitetskoordinator og en haft en lang række kasketter på.

I løbet af min barsel med Charlie, er det blevet stadig mere klart for mig, at min store passion er at bruge mine mange erfaringer til at støtte, vejlede og hjælpe børn og familier, både med det emotionelle og sundheden. Jeg glæder mig til at kunne bidrage her på bloggen med min viden og erfaring, og forhåbentlig være med til at inspirere familier med at overkomme små og store udfordringer.

Du kan læse mere om det jeg går og laver på
Www.omsorgsmor.me