Min kamp mod PCOS – Spis dig gravid

Reklame for bogen “Spis dig gravid”

November 2013 valgte min kæreste og jeg, at p-pillerne skulle smides. Vi havde ingen anelse om, at det vil blive lidt svært for os, at blive gravid. Jeg havde brugt p-piller de sidste 8 år, og havde derfor haft menstruation hver måned. Der gik 2 måneder efter p-pille stop inden jeg fik menstruation, men tænkte at cyklussen lige skulle normaliseres. Men det fortsatte af samme gang og der gik 2-3 måneder mellem. Jeg valgte at tage kontakt til lægen i juli 2014, da det i mine øjne ikke er 'normalt'. Jeg fik taget blodprøver og fik beskeden: "Du skal nok regne med, at du har PCOS," men jeg skulle forbi gynækolog inden man kunne fastslå med sikkerhed, at jeg havde PCOS. Den dag brød min verden sammen, og der gik rigtig mange tanker gennem mig. Bla.: "Kan jeg blive gravid? Hvor lang tid tager det?" osv.

Jeg var ved gynækologen i august 2014 og fik diagnosen PCOS. Gynækologen valgte at sætte mig i behandling med medicin metformin, som skulle nedsænke insulin, og jeg skulle efter et halvt år komme tilbage til opfølgning. Det var en hård besked at få, og efter nogle dage valgte jeg at tage kampen op. Diagnosen skulle ikke vinde over mig, ihvertfald ikke uden kamp!

Så jeg begyndte at undersøge omkring diagnosen. Jeg faldt tilfældigvis over en artikel omkring PCOS og kost. Jeg var slet ikke i tvivl, det skulle afprøves.
Jeg begyndte at spise efter bogen "Spis dig gravid" ved siden af jeg fik medicin. For første gang begyndte jeg at mærke murren i underlivet, som jeg fandt ud af senere hen var en æggeløsning. Jeg er af den overbevisning, at kosten havde en indflydelse på, at jeg blev gravid.

Det skal siges, at det var hårdt at skulle sige nej til søde sager og brød, når man var ude blandt venner og familie. Jeg havde valgt at gå 'all in', og med støtte fra kæresten fik vi lavet mad efter kostplanen. Jeg valgte at sige nej til søde sager, brød og alkohol. Jeg tabte mig knap 10 kg på 3 måneder, og kunne mærke at mit insulin i kroppen faldt.

I oktober 2014 skete det fantastiske... vi stod med en positiv test. Det viste sig, at jeg blev gravid på en cyklus på 50 dage! Vi kunne ikke tro vores egne øjne. Vi var glade, men vi troede ikke rigtig på det før efter nakkefoldsscanning. Jeg fortsatte den specielle kost ind til fødslen. Vi fik den skønneste datter i juni 2015 og vores krudtugle er i dag 14 måneder..

Jeg er den dag i dag stolt over, at jeg kunne holde ændringen af kosten, men min motivation var stor, og jeg vil til enhver tid gøre det igen. Nu har jeg også et bevis på, at det har givet effekt for mig! Men det var en hård kamp, som min kæreste, familie og venner kan bekræfte. Jeg havde den bedste støtte fra kæresten, familien og venner, og har haft det gennem hele forløbet.

Vi er taknemmelig over at kosten og medicinen kunne være med til at hjælpe os, og det i betragtning af min diagnose "kun" tog 11 måneder før vi havde en positiv test. Vi havde frygtet et langt forløb. Så for os var graviditet ikke en selvfølge.

kats1-300x300.jpg

* Billederne til fortællingen tilhører ikke kvinden der har skrevet den, da hun har ønsket at være anonym


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.