Glæden ved søskende

Okay, nu har de sidste indlæg været af den alvorlige karakter- ikke mere af det lige nu!

SØSKENDE....

"Den bedste gave du kan give dit barn"

Har jeg altid hørt og hold da op, jeg giver den person ret. Det er hårdt med flere børn, meget endda. Men den glæde de giver hinanden, den slår alt! 

Emilie (vores ældste) var den eneste der kunne få Asta (mellemste) til at grine da hun lige lærte det. Og helt ærligt, Emilie skulle ingen ting gøre?! Her sidder vi forældre og kæmper, laver stemmer, bøh og sjove lyde. Emilie, hun skal bare smile så var og er Asta et stort grin. 

søskende.jpg

Jeg elsker det!

Men hvordan sikre man at sine børn får et godt forhold? Selv, der har jeg ikke noget tæt forhold til mine søskende. Jeg håber og drømmer om, at pigernes forhold fortsætter og at de tager lillesøster ind i deres forhold, når hun melder sin ankomst til februar.

Det fede ved at der er en søskende er nu også, at vi forældre kan slappe lidt af og få klaret de huslige pligter engang imellem når de er midt i en god leg. Hvis jeg altså ikke bliver fanget i døren og falder i staver over, hvor dejlige de er, når de leger. 

Nogen gange sniger jeg faktisk min iPhone rundt om hjørnet i døren og så filmer jeg dem, for hvis de opdager mig, så stopper de. 

Emilie hun var knap og nap 3 år gammel da Asta hun blev født, og vi gjorde alt hvad vi kunne for, at inddrage hende hun havde selvfølgelig også en hvis forståelse grundet hendes alder. Denne gang er jeg lidt mere 'nervøs' med Asta. Hun bliver 2 år (samme måned) men er en helt anden end Emilie, Asta er en bulderbasse og forstår endnu ikke, at der ligger en baby i mors mave.


Under graviditeten med Asta talte vi om baby i maven, kaldte hende lillesøster, vi kunne intet navn give hende da vi ikke vidste det. Emilie mærkede på maven, nussede og kyssede den. Da først Asta kom til verden var Emilie så stille og forsigtig (er hun faktisk af sind) Men der gik alligevel 1 uge før, at hun spurgte om hun måtte holde, hun sagde pænt nej når vi spurgte. Men den dag, da Emilie hun holdte, der skete noget. Hun lænede sig ned og kyssede Asta og dér, dér blev hun Astas bedsteven og beskytter. 

Denne gang har vi et navn til lillesøster, det var for mig meget vigtigt så vi kunne sætte identitet på hende i henhold til pigerne. 
Asta hed lillesøster til hun var 14 dage gammel. Emilie troede at hun hed lillesøster hvilket resulterede i, at Emilie var blevet uvenner med et barn i børnehaven fordi, at hun havde sagt at han også havde en lillesøster. Emilie sagde nej, hun er min lillesøster. Så måtte vi altså finde det navn! Så nu er det på plads, så Asta forhåbentlig kan få lidt forståelse. Emilie har fuld forståelse, så ingen 'problemer' der. 

Har dine børn selv søskende? Så kender du uden tvivl lykkefølelsen der strømmer igennem ens krop, når man ser sine børn lege og udvise kærlighed og omsorg over for hinanden. 
Dét at blive mor er ubeskriveligt! Få sit første kys, kram og smil. Dén følelse kan du gange med 100 når du oplever et tæt søskende bånd. 
Det er det vildeste!

Dog søger jeg lidt råd i henhold til Asta, nu når hun ikke er ældre. Kan du anbefale noget? Jeg har skrevet mine råd/erfaringer her nedenunder, men Emilie var som sagt 1 år ældre. Der kan selvfølgelig nå at ske meget med Asta på 5 måneder. Men på nuværende tidspunkt når vi siger at der er en baby i mors mave, henter Asta sin dukke og siger "Nej, min"... 

Mine råd til inddragelse af den kommende storesøster/storebror: 

-Inddrag så meget som muligt i graviditeten, lad barnet være med til at vælge tøj og ting til baby. Og selvfølgelig mærke baby samt inddrage i udvælgelsen af navne. 

-Hav en skammel ved puslebordet så den ældre søskende kan hjælpe til ved bleskift. f.eks. tage en ble, zinksalve, holde tøjet osv. Ligeledes med bad, Emilie var SÅ stolt hver gang. 

-Udvis tillid- lad storesøster/storebror kysse, nusse og hjælpe med baby.
Får baby flaske kan han/hun hjælpe med at blande, ryste og muligvis give. 
Vi havde lidt et problem her, da jeg ammede og Emilie gerne ville hjælpe. Hun prøvede også at åbne min bh, og ville give Asta mit bryst i munden. Den var dog lige lidt over min grænse, den med brystet. I stedet fik Emilie lov til at holde stofbleen og derefter tørre Asta rundt om munden. 

- Alt skal ikke være baby. 
Husk den store også, alene tid og ikke mindst kvalitetstid <3 Det kan sagtens være mens lillesøster/bror ligger på legetæppet. Det behøver ikke at være vildere. 

Har du nogen gode råd til mig? 


Vil du dele din beretning med os? Så vil vi meget gerne læse den samt udgive. Du kan sende os en mail på: mamawisedk@Gmail.com og evt. læse mere om det at skrive et indlæg til os her.