"På hudafdelingen er der jo ingen tvivl om det er eksem"

Så blev vi forældre til en lille lækkerbisken igen! En dejlig sund og rask dreng!

I hvert fald de første 4 uger af hans liv... Alt gik lige efter bogen... Og storesøster på 2.3år klarede det fuldkommen fantastisk. Så begyndte vores "held" dog at vende. Simon fik sin første forkølelse. Når man er 4 uger, kan det godt være ret hårdt for sådan en lille baby at håndtere... Ind og ud fra H.C Andersens børnehospital kom vi og stakkels Alma måtte derhjemme se til, at hendes mor og far kæmpede det bedste de havde lært for også at tilgodese hende... Ovenpå forkølelsen startede så hans børneeksem. Vi havde godt tænkt tanken, at det kunne ende med også at ske, at han blev eksembarn, da både jeg selv, og storesøster er det. 

Forkølelsen, hosten og trætheden ville dog alligevel ikke slippe den lille gut, som nu også lå og kløede som bare pokker oveni hans i forvejen besværede søvnmønster. 

Vi var vel sammenlagt ved lægen 10x på halvanden måned fordi jeg ikke kunne tage til takke med at se sådan en lille baby være så syg. Sundhedsplejersken foreslog sågar at hun kunne ringe og få min læge i tale for hun kunne jo også se, at det var helt galt at der ikke blev reageret... Lægen mente at hud afdelingen ville grine af os hvis vi kom med Simon, for nuvel havde han eksem, men det var nok alligevel ikke så slemt som vi mente…

børneekseem

Han er jo en sund dreng som er godt i stand.

Netop hans vægt irriterede mig grænseløst at det skulle være en indikator og argument på om han trives! Simon brugte efter den første forkølelse ikke sut længere, og derfor fik han nok lidt oftere bryst da det ofte var den eneste trøst. 

Det er svært med børneeksem, da det jo går op og ned i styrke og som jeg kunne fortælle lægen, havde det været meget værre end lige dén dag vi tog til lægen... Jeg spørger ind til om der kan være en sammenhæng mellem alle hans sygdomstilfælde (RS virus, astmatisk bronkitis, 15x forkølelse) men lægen siger hurtigt at små børn under 6mdr ikke får allergi. Og det er for mig svært at sidde og diskutere med en læge når jeg ikke ved bedre. 

Jeg begyndte herefter at tage daglige billeder af Simon for at dokumentere vores bekymring... 

børneekseem

En uges tid efter kommer vores sundhedsplejerske igen på besøg og denne gang er Simons ryg det værste jeg nogensinde har oplevet. Sundhedsplejersken beder mig om endnu engang at forsøge at få lægen i tale og nu får jeg endelig den henvisning til OUH. En henvisning som skulle vise sig at være godt givet ud! 

På hudafdelingen er der jo ingen tvivl om er af eksem.

Vi får diagnosen "voldsom børneeksem". Vi henvises i øvrigt til allergicentret for en udredning for eventuelle fødevare allergier. Jeg fortæller dem, at vores læge siger at små børn under 6mdr ikke kan få allergi. Hun ryster på hovedet. Naturligvis kan de det... 

Godt en uge efter møder vi til vores aftalte tid på allergicentret på OUH. Her skal det vise sig at vi møder den mest fantastiske børnelæge som har TID til os. Hun lytter til alt vi har været igennem, forstår os og HJÆLPER os. Simon den seje dreng - bliver prik testet, og det viser sig til min store overraskelse at han er allergisk overfor æg og efterfølgende får en sen-reaktion på mælk. Nu er jeg på ægge-diæt da jeg ammer (og naturligvis bliver ved med det) og hvis blodprøven så viser at han er allergisk overfor mælk, så finder vi nok også ud af hvordan jeg undgår det... Og hvordan vi i fremtiden lærer at leve med et barn med fødevareallergi. 

Midt i alt sygdom, træthed, irritabilitet og magtesløshed er vores super seje og pludselig meget store Alma. Jeg havde drømt om den perfekte barsel med en masse fridage til hende som vi kunne nyde sammen med lillebror.. Nu tager jeg mig selv i at ånde lettet op når hun er afleveret i dagpleje og glæder mig til far får fri fra arbejde, så han kan lege med hende... Det er hårdt at være mor til 2 nuvel, det vidste jeg... Som pædagog er det ingen sag for mig at håndtere og aktivere en masse dejlige vuggestuebørn men som MOR, i guder hvor er det hårdt. Min evige dårlige samvittighed overfor Alma er enorm nok fordi hun jo også er meget lille endnu. Samtidig med at min omsorg og bekymring for Simon er svær at håndtere. Jeg tror også at jeg midt i alt det her, er blevet en sur og tvær kone at leve sammen med...

Men NU er der stillet en diagnose, og nu er der noget at arbejde ud fra, og heldigvis fandt vi da ud af hvad der var galt, og hvorfor Simon hele tiden er så syg...

Nu skal vi bare lære at leve med det... 

børneekseem