Derfor elsker mødrene slyngevuggen

Reklame for slyngevuggen

I forbindelse med MamaWise` tema om søvn, nævnte mange mødre slyngevuggen som værende GENIAL til de børn, der har svært ved at finde ro, kun vil sove i armene på forældrene eller sover meget kort tid af gangen.

image-40-300x300.jpg

Her fortæller Lea(mor til Matilde) og Tina (mor til Karl) hvordan slyngevuggen blev deres redning.

Vores Matilde var meget vågen, de første 5-7 uger af sit liv. Hvis hun nåede op på 12 timers søvn pr. døgn, var vi MEGET heldige.

Far startede på arbejde efter 14 dages barsel, og jeg var ved at falde fra hinanden - Matilde var SÅ overtræt og skreg konstant, barnevognen var et no-go, og jeg havde brug for en aflastning, så jeg ikke længere behøvede, at gå på toilettet med hende i armene.

Min veninde anbefalede slyngevuggen, som jeg købte fluks. Matilde begyndte at sove lidt til middag, lure på omkring en time var nu virkelighed og ikke blot et drømmescenarie.

image-39-300x200.jpg

Slyngevuggen blev en ekstra hjælpende hånd, der kunne holde hende, mens jeg kunne spise, gå på toilettet osv. Om det er vuggens skyld eller ej, ved jeg ikke, men Matilde var pludselig også tryg ved barnevognen, og har i dag ingen problemer med at ligge i den eller for sig selv for den sags skyld. Jeg er sikker på, at slyngevuggen har bidraget gevaldigt til hendes tryghed, mit gode humør og nåh ja, så har hun sovet igennem de sidste 5 uger, i vuggen. Den er en KÆMPE anbefaling værd!

I starten af Karls liv græd han rigtig meget.  Den eneste måde jeg kunne få ham til at sove, var ved at vikle ham i et tæppe og derefter gå rundt og vugge ham i mine arme - helst op og ned i knæ. Det var vanvittigt hårdt at skulle gøre hver eneste gang, især fordi han kun powernappede og fordi jeg samtidig er single-mor til Karl. Når Karl først var lagt over i sin lift, var det ikke muligt for mig, at “hjælpe ham videre i søvnen”, når han vågnede efter kort tid.

Slyngevuggen blev en lifesaver! Karls fysioterapeut anbefalede mig at prøve den, og gennem Haderslev kommunes Legetekvar det muligt, at låne en gratis.

 Den “vikler” en smule (eller dvs han mærker i hvert fald, at der er noget der slutter sig rundt om ham) og den har samme vuggefunktion som mine arme.

image-41-226x300.jpg

Slyngevuggen blev en kæmpe aflastning for mig. Bonus er at når han er ved at vågne op, kan jeg lige kort skubbe til/vugge med slyngevuggen og vupti, så sover han (lidt) videre. Det har gjort at han gik fra at powernappe 15-20 minutter, til at jeg kan hjælpe ham til at sove 40-60 minutter af gangen.. 

De varmeste anbefalinger herfra.

*Legetek findes rundt omkring i landets kommuner, og her kan man gratis låne legetøj, spil, musikinstrumenter mm., ligesom når man låner bøger på biblioteket. I kan finde en samlet oversigt over Legeteker i Danmark-

Både Lea og Tina har brugt en slyngevugge af mærket Natures Sway, der i øvrigt kan tages med og hænges op alle steder med en dørkarm. De kan bl.a. købes HER.