En fantastisk og kærlig dreng - En mors fortælling om livet med autisme og ADHD

Jeg har fået lov, at fortælle om præmatur børn, min egen naturligvis. Til dels for at dele med andre, men også for at oplyse andre forældre, der vælger de her børn fra i deres egne børns hverdag - af åbenlyse grunde, manglende informationer og fordomme for diagnosebørn.

Micki har autisme, kaldet asd eller asperger i daglig omtale og ADHD. Han har laktose intolerance og cøliaki som følge af præmaturitet. Micki er ørebarn, og får 1 gang hvert halve år lagt dræn i ørene hos vores super skønne ørelæge i Ringsted.

Han bliver mere syg end de fleste, og får skyhøj feber med tilhørende feberkramper, vi er derfor altid udstyret med stesolid i køleskabet. Fra tid til anden overnatter vi på Næstved børne afdeling, når Micki får astma attacks. 

Micki er født i 34 + 1 (som ikke er voldsomt meget i forhold til andre, men desværre nok til, at det har kostet på kontoen).

Den 2. Juli 2008 klokken 03.31 gik mit vand, halvanden måned før tid, og jeg gik hvileløst rundt mellem stue og soveværelser, indtil min mand stoppede mig og fandt ud af hvad der foregik.

Sygehuset blev kontaktet og vi forklarede, hvordan vand så ud og blev beroliget med, at vi bare skulle komme senere. 

Min fødsel vil ikke blive beskrevet så meget, jeg har dog ladet mig fortælle, at jeg ikke er den eneste, der har haft dårlige oplevelser med denne jordemoder, som kom i skiftet på de 3 timer.

Jordmoderen afviste hvornår Micki skulle være født, og hun sendte os hjem en time efter, med en dreng der vejede 2590 g og var gul som en kineser, og her havde han endnu ikke taget fat på brystet!

Dagen efter måtte vi tilkalde lægevagten, da han ikke trak vejret ordentligt, hvorefter vi måtte ind og have ilt, og kom hjem igen efter et par dage.

På 6 dagen fik vi besøg af sundhedsplejerske som konstaterede, at Micki stadig var meget gul og undrede sig over, at vi ikke var blevet indlagt fra starten. Der bliver taget kontakt til sygehus som fortæller, at de ikke har set dette.

Vores skønne sundhedsplejerske kommer efter første besøg 2 gange om ugen, og konstatere at Mickis gulsot aftager mere og mere. Det tog mig næsten 3 uger, at få ham til at tage imod brystet. Det kostede på bogen, at jeg måtte malke ud og dryppe det i munden på ham.

Da Micki er 2 måneder, er han endelig naturlig farve i huden, og er begyndt at tage imod brystet! Så kommer næste ulykke væltende, min mælk stopper langsomt!

Micki har ikke været lagt tit nok til, og jeg har ikke fået stimuleret mælkekirtlerne nok fra starten. Samt at man ikke kan se bort fra, at jeg har været stresset, dette kan have haft en afgørende faktor fortæller min læge.

I de kommende år skifter Micki mellem, at have lungebetændelse, astma attack og mellemørebetændelse. Og der bliver sat ind med rette medicin, og Micki får fast hvert halve år lagt dræn i ørene, og ca. en gang hvert kvartal bliver vi indlagt med ambulance på Næstved Børne afd., da vores egen medicin ikke er nok.

Micki starter i dagpleje, og her trives han ikke, han græder ustoppeligt, indtil han falder om af udmattelse! Dagplejemoderen fortæller, at hun har været i faget i mange år, og har set mange hysteriske børn, men her var der tale om hjerteskærende gråd konstaterede hun.

Micki havde ikke noget sprog, og mor havde ikke mere barsel, desværre var kommunen i Slagelse ikke specielt behjælpelige. Vi vælger derfor, at flytte ham til en naturbørnehave med vuggestue i. Her var håbet, at han faldt til og ikke skulle forholde sig til nyt personale ved overgang til børnehave! Men det sker ikke.

Micki er stadig nonverbal og bliver udadreagerende, når de andre tager kontakt. Micki kan nemlig ikke læse dem og trækker sig socialt. Og her bliver vi forældre endelig spottet, med et barn der er for tidligt født! Vi bliver informeret om, at det kan havde konsekvenser, at være for tidligt født, og at vi skal have nogle professionelle til, at vurdere om støtten i børnehaven er god nok.

Vi var igennem et 2 år langt forløb i børne psykiatrisk afdeling og fik endelig bevilling til, at Micki som 4 årig kunne komme i en særlig gruppe, i en anden børnehave som havde med autisme og ADHD at gøre. Vi var nede og besøge dem, og alt var næsten for godt til at være sandt!

Og uden at lyve var Micki fra dag 1 mere rolig - stadig nonverbal og udadreagerende - men han græd ikke, når jeg gik. Han fulgte med ind, og så stod mor her og tudede på den anden side... af lykke og anstrengelse gennem 2 år i en anden børnehave.

Her gik Micki indtil han skulle i skole sidste forrige år. Desværre blev der valgt en forkert skole til Micki, da man ville svinge sparekniven over de børn, der har særlige behov. Her tog vi konsekvensen af det, og tog Micki ud af skolen i 4 måneder, indtil der kom en løsning.

Micki bærer stadig præg af den anden skole, som han blev fejlplaceret i, men heldigvis er hans nye skole opmærksomme og lige så stædige på, at skolen skal være et rart sted, som vi som forældre er.

Idag er Micki næsten 8 år, en dreng der følger sin egen kurve ved lægen, han snakker (meget) og er en kærlig dreng! Og jeg ville ikke bytte vores rejse for noget i verden!

Micki er Micki, med alt hvad det indebærer, og vi knuselsker ham for den fighter han er!

Han bliver ofte valgt fra (som oftest er det forældrene, der syntes han fylder for meget) - jeg håber at kunne oplyse andre forældre, så man bedre kan rumme dem og os som forældre!

Jeg håber I har nydt læsningen, og kan bruge noget af det.

Jeg har i hvert fald nydt, at kunne dele min lange rejse med jer! Tak!

Med Venlig Hilsen
Renée Svanholm Hinze