“Ligeså snart vi kom hjem lagde jeg hende til med ammebrikker og så spiste hun endelig”

baby-21167_1920.jpg

Jeg fødte min datter på Næstved sygehus i maj 16 og der var virkelig mange fødende og gravide over alt. Jeg var indlagt 3 dage inden selve fødslen pga. svangerskabsforgiftning.

Da hun endelig kom var der fyldt på alle barselsstuerne så jeg/ vi kom på en tremands stue på svangerafdelingen.
Der lå en anden som også lige havde født og en som skulle til kejsersnit, og i det døgn vi var der nåede der at komme 7 ind og ud med gæster og pårørende.
Min datter ville ikke spise så vi blev vækket hele tiden fordi de ville have hende til det( helt forståeligt) men hun ville ikke tage fat. Om morgenen inden vi skulle hjem sked hun og det det kom ud som om det havde siddet som en prop. Derefter prøvede vi igen men hun tog kun fat meget kort og faldt så i søvn.
Vi alle 3 var meget trætte fik vi lov at tage hjem selvom amningen ikke kørte. Så vi fik stukket én ammebrik i hånden, og et nr. direkte til barselsgangen.
Ligeså snart vi kom hjem lagde jeg hende til med ammebrikker og så spiste hun endelig, jeg græd af glæde, og det gjorde min mand også. Vi har snakket om lige siden at både hun og jeg var helt stresset af alle de mennesker der kom ind og ud af vores stue.

Når men så kørte amningen jo fint med ammebrikker og jeg havde rigeligt med mælk, så meget at jeg måtte pumpe ud tit så vi havde i fryseren til når vi skulle på små udflugter hvor det ikke var så nemt at amme.
Men ikke alle var enige med mig i at ammebrikker var god, Sundhedsplejersken mente at vi meget hurtigt skulle vende hende af med den fordi det var bedre og vi fik en bedre kontakt hvis hun ammede direkte, men hun kunne jo bare ikke. Det blev til 4,5 måned med ammebrikker og så trappede vi stille ud, først ammede hun med brikken og så fjernede jeg den imens hun tog en lille pause.
Amningen kørte helt som den skulle frem til hun var 8 måneder og bed mig hver gang og jeg besluttede at stoppe. Jeg har flere gange siden anbefalet en ammebrikker til andre nybagte mødre og vil helt sikkert have dem i sygehus tasken til næste gang.

-Anne-Sofie