Fif til at genfinde gnisten

Grin
Træn lattermusklerne sammen, grin, få løsnet op og hygget. Tro det eller ej, men latter kan virkelig gøre underværker. Send en joke afsted i løbet af dagen, en gang om ugen eller andet. Ta’ eventuelt ind og se et comedyshow?

Minder
Hiv de gode gamle minder frem fra gemmekassen. Kig på billeder fra dengang i var unge, grin ad jeres tøjvalg, frisurer eller del historier fra dengang i var unge eller da Henrik gik ind i døren. Det at kigge på billeder/tale om glade minder samme gør, at i vil føle jer forbundet igen. Glade minder kan live op i den gamle kærlighed.

Lyt
Det er ikke nok at nikke. Lyt og anerkend din partners følelser. Også selvom at du er dybt uenig, respekter at det er sådan han/hun føler og tænk over hvad DU kan gøre for, at ændre dem til noget positivt.

VI- ikke jeg og dig
I stedet for at referere til dig og jeg når i diskutere så brug ordet vi. "Vi skal blive bedre til at huske at informere hinanden om de aftaler vi laver" -I er én samlet enhed. Lad vær med at pege finger ad hinanden men arbejd i stedet for hen imod et bedre jer/os.

Prøv noget nyt
I stedet for at tage på den traditionelle biograftur når I endelig skal på date, så prøv noget nyt sammen. I er begge på ‘glat is’ og kan dele oplevelsen som første gang sammen. Dette kan være med til, at få jer lidt tættere sammen igen.

Små noter
Send hinanden en sød besked i løbet af dagen. Hvis du laver madpakkerne, så lig en lille besked, tegn et hjerte eller en anden sød gestus med. Det kan være noget så småt som en 'Godmorgen skat, har du sovet godt' besked.

Fortæl
Ligesom at det er vigtigt at lytte til sin partner, så er det mindst ligeså vigtigt at fortælle sin partner når noget går en på. Hvis han/hun nu for 5 gang i denne uge ikke har sat opvaskemaskinen over, så fortæl vedkommende det (på en pæn måde) i stedet for, at gå og blive indebrændt for så lige pludselig at eksplodere. Det kan jo være at din partner ikke har sat den over fordi han/hun synes at der godt kunne være lidt mere i den?
Informere, fortæl og oplys om dine tanker og følelser så din partner har en chance for, at forstå dig- og i nogle tilfælde vide hvad, det er han/hun skal ændre eller gøre.

Hvordan har din dag været?
.. er et vigtigt spørgsmål. Spørg din partner hver dag, hvordan han eller hendes dag er gået. Det kan være ved aftensmaden, mens i laver maden eller når ungerne sover. Interesser jer for hinanden og snak med.

Spontanitet
Eller nu engang i den mængde det tillader når man har børn. Det behøver ikke at være en tur til London uden børn, mindre kan også gøre det. Det kan være et lækkert langt bad til mor, eller at der er tændt stearinlys lagt kage frem eller andet når hun er færdig med at putte. Mulighederne er mange! Evt aftal at I skiftes til at stå for en date en gang om måneden. Det kan være om dagen, om aften, hjemme eller ude. I kan finde inspiration her på Mamawise.

Anerkend og værdsæt
Vi ved også godt at gnisten ikke kommer tilbage fra den ene dag til den anden.. Det er dog vigtigt at huske, at rose og anerkende sin partner for forsøget. I stedet for at påpege at han/hun nu igen har glemt at tømme skraldespanden, så gør ham/hende opmærksom på hvor lækkert det var, at der var tømt opvaskemaskine da du stod op.
Glæder avler glæde

Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com - vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv.