Lad ikke hverdagen gå op i leverpostejsmadder

image-1-300x199.jpg

Når man får børn, går man automatisk fra at være et kærestepar til at blive et forældrepar.
Idet ligger også, at man i stedet for at nyde tosomheden, nu skal nyde familielivet med ét eller flere børn. I den forbindelse kan det være svært at genvinde den føromtalte tosomhed. Men det er faktisk nu, at det er vigtigst at pleje dette forhold.
Hvordan formår man at holde gang i kærligheden, når man har sorte render under øjnene, uredt hår og joggingbukserne egentlig er blevet ens bedste ven?

Når man er på barsel (og specielt i starten), så er man i en symbiose med det lille barn. Der findes stort set kun én selv og guldklumpen i hele verden. Meget hurtigt synes jeg dog selv, at man begynder at savne at være kone/kæreste. Man savner intimitet - og man savner at være kvinde og ikke bare mor.
I hverdagene kan sådan nogle små ting som søde sms'er i løbet af dagen eller levende lys, når børnene er puttet, betyde rigtigt meget. Men nogle gange skal der lidt mere til.

Da vi fik vores førstefødte, aftalte vi, at når baby og jeg var klar, så skulle min mand og jeg på date min. 1 gang om måneden. Det lykkedes for os at overholde. Den gang boede vi inde i København, så det var let lige at cykle i biografen, til en koncert eller ud at spise.
I mellemtiden er vi flyttet til Smørum - og med to børn bliver det faktisk lidt sværere at overholde. Nu er der to børn, der skal passes - og transporten frem og tilbage mellem hus og "hygge" er blevet forlænget og skal regnes ind i tidsplanen. Men det er ikke umuligt - og skal ikke ses som en hindring. Vi er oven i købet så heldige, at vi har bedsteforældre i nærheden, som gerne springer til som børnepassere.
Nogle gange arrangerer den ene af os en hel dag, hvor vi tager på date (som i gode gamle dage). Så bliver der måske arrangeret massage, spa eller andre oplevelser – og om aftenen kan man spise i fred uden at blive forstyrret!

Sidste efterår lavede vi desuden en aftale om at tage afsted på en forlænget weekend en gang om året...bare ham og mig! Det kan f.eks. til en europæisk storby eller en wellnessweekend i Sverige.
Vi er faktisk lige kommet hjem fra en HEL uge til Las Vegas. Vi blev gift i Las Vegas i 2010, så vi føler lidt, at det er vores by. Det var lang tid at være væk fra børnene…men det var skønt!

Det er så vigtigt at pleje tosomheden og ikke lade hverdagen gå op i leverpostejsmadder og vasketøj.
Et råd er at undgå at tale (for meget) om børnene, når man er afsted med manden...også selvom det er svært!
Nyd hinanden, nyd roen - og nyd at være en kvinde for en kort bemærkning!
Det er godt givet ud - også for børnenes vedkommende!

I kan følge Nanna på bloggen Lifewithkids.dk, på Facebook og på Instagram.

_________________________________________________________

Har du noget du ønsker at dele på MamaWise.dk? så send meget gerne tekst, billeder, hvor du ønsker vi linker til dig, mv. på mail til MamaWisedk@gmail.com - vi glæder os til at læse din historie, gode råd, opskrift osv.