Når der er børn involveret – 5 fif til en skilsmisse med børn.

Vi er selvfølgelig godt klar over, at alle forhold er forskellige og dermed også forskellige problemstillinger. Og at det ikke er i alle sammenhænge at vores råd er brugbare. Det er ikke retningslinjer med råd, hvis du eller din partner kan bruge dem, så er I velkomne. Hvis I ikke kan, så er det også helt fint.

1. Barnets alder

Tag jeres barns/børns alder i betragtning og formuler det så det er let forståeligt. De yngre børn skal bruge lidt mere tid til tilvænning og flere gentagelser for, at forstå hvad det betyder og hvilke konsekvenser det har og får for jer som familie.
Ta' jer tid til de spørgsmål der vil komme også selvom at det er 8'ende gang at jeres barn spørg.
For dem er det en ukendt verden der åbner sig.

2. VI elsker dig

Sørg for at understrege igen og igen for jeres barn/børn, at beslutningen om, at gå hver til sit intet har med dem at gøre.
Nok elsker mor og far ikke hinanden som kærester mere, men I elsker dem. Og I vil stadigvæk være mor og far sammen.

3. Giv din eks plads og lov.

Husk at selvom at I ikke er kærester længere, så er I stadigvæk forældre sammen. I gennemgår (som voksne) en masse ting, ting som børnene ikke forstår og som de ikke behøver at forstå. Men glem ikke at den ene part (som regel) skal undvære sine børn mere end normalt og at der her kan opstå et savn. Nok har den ene forældre først samvær torsdag, men hvis det passer ind så snak sammen hvis savnet er for stort allerede om tirsdagen.
Børnene skal ikke straffes for, at den ene af jer glemte en aftale i voksne imellem havde lavet.

4. Lyt

Husk at lytte til jeres barns/børns behov så vel som jeres egne. Hvis dit barn ytre at det savner sin far/mor, så ring/sms/opsøg far/mor. En skilsmisse rammer også de små og de går fra, at se mor/far hver dag, til at mangle en primær omsorgsperson i deres dagligdag.
Også selvom at dig og far har et uløst problem og kommunikationen fejler lidt, så må det ikke ramme børnene.
Sørg for at informere børnene om dette, så de ved, at far/mor er der.

5. tal ordentligt. 

Tal aldrig grimt til eller om din tidligere partner eller han/hendes familie foran jeres børn. Heller ikke hvis jeres barn sidder fordybet i en leg i den anden ende af stuen.

Hvis du vil dele din skilsmisse historie, hvordan I håndterede tingene, konflikter, at tage det endelig valg eller andet inden for emnet- så vil vi meget gerne modtage dit skriv på: mamawisedk@gmail.com

Husk at selvom I ikke længere danner par og den sidste lange periode har været en lang, hård, sej kamp, så har kærligheden engang været der. Vis din partner den respekt som han/hun fortjener både for jeres børns skyld men også for jeres egen skyld. I er stadigvæk forældre til jeres børn. 

Nogle gange bliver bedsteforældrene ufrivilligt ramt af en skilsmisse, de ser mindre og mindre til deres børnebørn fordi deres søn/datter nu er weekendforældre. Husk at inddrage dem i jeres børns hverdag, invitere også dem med til bedsteforældre dag, spørg om de vil have en weekend i sommerferien osv. Det er ikke bedsteforældrene skyld, at kærligheden imellem jer ikke holdte.