SKILSMISSE - sønderknuste børn - Har du truffet den rigtige beslutning?

1520540493675.jpg

Pernille er mor til to piger, en på 3 år og en på snart 7 år. 

Den 1/1-17 valgte jeg at smide bomben hjemme hos os, det var den sværeste beslutning jeg nogen side har taget. At skulle såre andre mennesker så meget, vil altid sidde dybt i mig. 

Efter næsten 11 år sammen med min eks mand, var der desværre ikke mere at give af. 

Vi har haft mange op og ned ture ligesom alle andre forhold, men det sidste år var det næsten kun nedture og vi var mere sure på hinanden end glade og det smittede desværre af på vores to piger. 

De første tre uger var de hårdeste uger af mit liv og de vil altid sidde dybt i mig, ligesom den dag vi fortalte vores ældste pige det. Hun tog begge vores hænder og lagde dem sammen og sagde det måtte ikke ske det her, for det er så trygt (bare jeg skriver det nu, vælter tårnene ned ad kinderne) Hendes reaktion vil altid sidde så dybt i mit hjerte og jeg vil altid føle jeg har svigtet mine to piger. 

Men jeg har også fået fortalt, at jeg ikke må tænke sådan, lad ikke de negative tanker overtage de positive. 

Den dag i dag, ca 6 måneder efter lever hun stadig lidt i håbet om mor og far, og spørger og siger til os at vi jo skal være kærester igen en dag, det gør ondt at se sin datter sådan. Lillesøster kunne vi desværre ikke forklare det så meget, hun er blevet lidt mere agressiv men for sådan en lille pige, er alle de følelser også svære at takle. Vi viste hende hvor far skulle bo, inden han flyttede ud, så hun havde en lille forståelse. 

Tilbage til min eks og jeg og til alle skilsmisser med børn, FÅ DET TIL AT FUNGERE efter bruddet? Ikke for jeres skyld, men for jeres børns skyld. Det syntes jeg selv min eks og jeg er et godt forbillede for, vi har fået det til at fungere og det har vi også fået at vide af vores omkreds. Det var svært i starten, selvfølgelig var det det, men det ville da også være mærkeligt, hvis det hele havde kørt på skinner. 

Jeg tænker tit på om vi kunne have reddet det, skulle man have givet det en sidste chance, men vi ved begge to at det ville aldrig havde været os for evigt, så vi stoppede nu mens legen var god. Men mit råd til alle derude, GIV DET EN CHANCE, du skal selv føle at du har givet det en chance, først der kan man tage den helt rigtige beslutning. 

Den dag i dag, snakker min eks og jeg rigtig godt sammen og vores to piger har fået to nye vigtige personer ind i deres liv (vores nye partner).

Selvom vi tænker vi har taget noget fra dem, har vi også givet dem en stor gave. To nye personer der vil dem det bedste og som er SÅ gode for dem.

Når de er hos mig eller hos deres far, har de det rigtig godt. I denne situation er det mest hårdt for forældrene, savnet skær rigtig meget. Men glæden kommer igen, fordi pigerne har det jo godt. Selvfølgelig reagere de, men sunde børn reagere og vi har sunde børn. 

Jeg ved vi klarer os igennem alt dette og vi har netop for et par dage siden opfyldt vores ældste datters ønske, nemlig at vi laver noget sammen ALLESAMMEN, mor, far, storesøster, lillesøster og de to nye og det skal bare fungere og det får vi det også til, IGEN for pigernes skyld. 

 

Håber nogen derude kunne bruge dette indslag. Gør hvad du føler for og man skal ikke kun blive sammen pga. børnene, for det er der ingen der bliver lykkelige af. 

En lille hilsen fra den fraskilte mor :-) 

//Pernille Jørgensen