Månedens webshop - SagaCopenhagen.

Indeholder reklame

Saga er et oldnordisk begreb og betyder en fortælling om et liv eller en slægt.
Bag virksomheden ‘Saga Copenhagen’ er der en slægt, fire familiemedlemmer, delt i to generationer. 

Charlotte og Ole, deres datter Ida og hendes mand Joacim.

Skærmbillede 2018-10-05 kl. 12.16.24.png

 

Charlotte og Ole har drevet deres egen interiør virksomhed ‘Aspegren’ sammen i 17 år,
de er bosiddende i Odense, hvor de også driver deres virksomhed fra i dagligdagen.
Charlotte er en dygtig og erfaren designer, der ved hvad hun vil have, hun er perfektionist og tekstil nørd til det yderste, og det har været hele grundstenen for deres succes. Ole står for alt daglig kontakt med kunderne, styre lageret og står på messerne i både Tyskland og Danmark. Sammen er de et fantastisk team, med en masse erfaring og viden i bagagen.

I hjemmet i Odense fyldte deres firma meget, og med tiden blev deres datter Ida, mere og mere nysgerrig på forældrenes erhverv. Hun hjalp til når der var lagersalg, pakkede ordre, tegnede skitser og lærte farvekoder. Charlotte kunne hurtigt se et potentiale i sin datter, hun tog derfor Ida under sine vinger og lærte hende op fra bunden. Hun lære stadigvæk hver dag, og hendes mors erfaring og gode råd, har virkelig givet Ida en god start, i en helt ny branche.

En ting man ikke kan lære, det er at være kreativ, det er noget man skal have sans for, det er en del af ens DNA. Sansen for kreativitet har Ida heldigvis arvet fra sin mor, derudover er hun også opvokset i et meget kreativt hjem, med musik og skabertrang.

Ida fødte i Juli 2017 en lille søn, og under hele barslen skabte de to alle produkterne til Saga’s første kollektion, de endevendte hver en tråd, havde lange snakke om mod, om at turde, og til sidst at springe. De brugte alt deres tid på at udarbejde nogle søde børne produkter, nogle de gerne selv ville have liggende, i deres eget hjem. De ville ramme tidens trend og dyrke det simple og rolige udtryk, det skulle være gennemarbejdet og ordentlig kvalitet Farverne var især vigtige, en grå er ikke bare en grå, en grå kunne tages om mange, mange gange før den sad i skabet. Pantone vifterne er godt og grundigt slidt op, men det er deres vigtigste værktøj, det er blandt andet på farverne at Saga har fået den bedste feedback.

Skærmbillede 2018-10-05 kl. 12.15.37.png

Drømmen om en fælles virksomhed voksede og de blev mere og mere bekræftet i, at de havde gang i noget rigtigt, noget de virkelig kunne finde ud af.

Når man er i familie, og ser hinanden hver eneste dag, så er det svært ikke at blive draget af hinandens drømme. Ida’s mand Joacim, blev hurtigt nysgerrig på det nye lille familiemedlem ‘saga’ og hans ambitioner voksede på dem alle. Til daglig arbejder Joacim på et rederi, men hjemmefra lejligheden på Frederiksberg, bruger de alle de sene aftentimer på virksomheden.

De har nu en sund virksomhed, i stor udvikling, og der er mange ting at blive enige om, men en ting de heldigvis var enige om fra start, var at blive så økologiske og miljøbevidste som muligt.

Økologi og bæredygtighed har altid fyldt meget i familien, det er et dagligt samtaleemne over aftensmaden, og når det kommer til børn, så bliver det ikke mere vigtigt og alvorligt.

Skærmbillede 2018-10-05 kl. 11.30.18.png

Derfor var det meget vigtigt at Saga Copenhagen blev GOTS-certificeret fra start, et internationalt anerkendt miljømærke, som står for økologi og samfundsansvar. Det lille grønne mærke med den hvide skjorte, vil garantere dig, at du køber det mest miljøvenlige produkt til dit barn. Når et produkt er GOTS-certificeret, betyder det at tekstilmaterialet er 100% økologisk. Dette sikres gennem hele processen fra at frøet bliver plantet på bomuldsmarken, og helt frem til at produktet er færdigforarbejdet og pakket. Det er et vigtigt ansvar at tage og det ligger dem alle fire meget nært, det handler nemlig om vores børn og deres fremtid, vi skal kunne være bekendt at aflevere denne jord videre, uden at de nye generationer skal rydde op efter os.