Min vægttabsrejse

I juni 2011 havde jeg meldt mig til 5 km. walk ved Frijsenborg Motion. Denne dag blev et total wake-up call for mig. Det var dagen hvor jeg besluttede, at nu skulle der andre ”boller på suppen”. Jeg gik med en kollega, som var ca. 15 år ældre end mig og på et tidspunkt kommer vi til en bakke, som var ca. 500 meter lang. Den bakke var meget stejl, som i helt-vildt-mega-meget-stejl. Jeg troede virkelig at jeg skulle dø! Min kollega gik i et rask tempo, men måtte stoppe op mange gange og vente på mig. Hun spurgte flere gange om jeg var okay, og jeg sagde selvfølgelig ”ja ja” men ærligt…. Jeg har aldrig før prøvet noget så hårdt. Jeg pustede og stønnede, og kæmpede mig op ad bakken, og det føltes som en uendelighed, før vi nåede toppen. Det var så flovt – Kunne virkelig have gravet mig ned i et musehul (hvis de havde været i min størrelse). Kan huske, at jeg tænkte mange negative tanker om mig selv. Bestemt ikke nogle jeg vil ind på, for jeg var meget nedladende mod mig selv. Jeg kom i mål, og var mega stolt, for jeg havde gennemført, og det var i hvert fald ikke, hvad jeg havde regnet med, da jeg gik op af den bakke. Da jeg kørte hjem efter det arrangement, besluttede jeg mig, at nu var det slut, slut med at blive tykkere! Den følelse jeg havde haft, var ikke en følelse jeg nogensinde ønskede at opleve igen. Det var så nedladende.

jæsg.jpg

Efterfølgende tabte jeg mig hurtigt 10 kg. og det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Jeg valgte, at jeg skulle i centrum, jeg var også vigtig.

Vejen til hvor jeg er i dag, har ikke været nem. Har været en lang rejse, hvor jeg både har tabt mig meget, taget på igen, tabt mig igen osv. Har ikke altid haft nemt ved at holde gnisten, og har derfor også prøvet mange forskellige slankekure af.

I januar 2016 besluttede jeg, at nu skulle det være - jeg gjorde min Instagram profil åben for alle, og dette har været med til at holde min gejst og motivation i top. Jeg fandt ud af, at det var en livsstilsændring der skulle til, for at min vægt ikke blev ved med at opføre sig som en yoyo. Jeg har tabt mig 40 kg og de sidste 1,5 år har min vægt været stabil.

Mit liv har forandret sig meget fra dengang jeg vejede 120 kg. Jeg er i dag en kvinde, som dyrker rigtig meget motion, jeg elsker det simpelthen og gør det bestemt ikke af pligt. Jeg går op i at spise varieret og elsker at eksperimentere med maden. Dengang var jeg total inaktiv og spiste det som jeg havde lyst til, jeg var total ligeglad med konsekvenserne.

Jeg har altid været en glad og positiv kvinde, men i dag mener jeg det bare lige lidt mere. Livet er dejligt. Alle kan tabe sig ved at gå på slankekur, men problemet kommer ofte, når man skal holde den vægt man har nået. Mange går tilbage til deres tidligere vaner, for det er det de kender til.

Jeg mener, at det er vigtigt at leve og nyde livet imens man taber sig, intet skal være forbudt, men i stedet spis med måde. Det bliver så meget nemmere, hvis man får lov at leve, det er med til at man holder fast ved den sunde livsstil.