Få gang i cyklen

Indeholder Reklame for Jollyroom

Sommeren er et perfekt tidspunkt at komme igang med cykelen på, især når det ikke regner. Her kan I læse lidt fif til valg af cykel samt fif til at komme igang med at cykle. 

At komme igang med at cykle kan være en lidt svær ting, både for forældrene og for barnet. Men jo hurtigere I kommer igang jo bedre.

Børn kan rigtig mange ting, og de kan også lære at cykle tideligt, og jo yngere de er jo mindre frygter de at falde og slå sig, hvilket er med til at de hurtigt lærer at cykle. Det kan være rigtig smart at starte med at øve sig på en løbecykel, som kan hjælpe med at barnet lærer fornemmelsen af at side på en cykel.

521619-260x300.jpg

Når dit barn er blevet gode venner med en løbecykel, kan man bytte den ud med en cykel med støttehjul.

Her kan dit barn lære hvordan man skal bruge fødderne og træde pedalerne rundt, dette kan være lidt svært motorisk i starten. Men hvis cykelen har støttehjul skal barnet ikke lære at holde balancen på samme tid. 

I starten kan man hjælpe barnet med at trykke på pedalerne indtil teknikken er fundet. 

En vigtig ting er at finde en cykel der har den rigtige størrelse til dit barn, og det er vigtigt at den er indstillet rigtigt. 

Der er en hovedregel der siger at børn på 2 1/2 til de ca. 4 år skal have en cykel på 12" Børn på 3 1/2 til ca. 6 år skal have en cykel på 16"  og når børnene bliver omkring de 5-6 år skal de op i en 18". 

Men det er selvfølgelig meget forskelligt i forhold til hvor store børnene er osv. 

Denne cykel er fra Jollyroom.dk og er super smart og lækker i designet, også kan man tage støttehjulene af og bruge cykelen uden, når dit barn er klar til det. 

En vigtig ting at lære dit barn, er at bremse!! Lær dit barn at fodbremsen skal bruges til at sænke farten og at håndbremsen skal bruges til at få cyklen til at bremse helt op. 

En anden og meget vigtig ting er sikkerheden. Det er vigtigt at dit barn også lærer om sikkerheden, både i trafikken men også mht. til at bruge cykelhjelm, at dit barns cykel er forsynet med lovpligtige reflekser mm.

Indlægget er lavet i samarbejde med Jollyroom.dk