Fif – sådan undgå du kaos juleaften.

Så er december måned startet og hermed også nedtællingen til juleaften.

Vi har sammen med jer, samlet lidt gode fif til, hvordan vi bedst muligt undgår en kaotisk juleaften med børn.

Besøg
Klar julegave afleveringen, indkøb af det sidste og god jul-besøgene inden selve dagen. De små pus bruger deres krudt, energi og tålmodighed her. Gem det så de kan holde til, at være længere vågne.

Mad
Hvis jeres børn er vant til, at spise mellem kl 17-18, så servere også maden på det tidspunkt juleaften. Der sker meget spændende den dag og tre sultne børn bidrager bestemt ikke til den gode julestemning oven på en endt ulvetime.

Selvfølgelig taget barnets alder i betragtning. Er Alfred 1 år gammel og eneste barn, kan han fodres af og puttes eller få aftensmad to gange. Er Filippa 3år gammel, kan den nok ikke strækkes så meget. Er Louise 14 år gammel kan hun sagtens vente til kl 20.

Plageri
Vurder dit barn, kan dit barn sagtens gå en hel dag, weekend eller uge og kigge på gaverne- så ind under træet med dem. Hvis du derimod ved, at Malthe vil plage om en gave 3 gange i timen, så vent og undgå konflikten denne dag.

Gaver
Juleaften i sig selv, er meget overvældende og aftens højdepunkt for de små, er tit gaverne.

For at undgå et forvirret barn som springer videre til næste gave, når til ligegyldigheds punktet, eller simpelthen får for meget. Så kan det være en god idé at dele gaverne op.

De små kan åbne en enkelt gave om formiddagen og lege med den hele dagen og man kan dele gaverne ud over flere dage.

En god idé kan være at, der kun er gaver fra de folk som deltager juleaften.

Opdragelse
Er ikke i dag. Selvfølgelig skal de ikke have frit slag, men det er ikke dagen at sende ungerne på værelset fordi de nu for 7 gang smasker.

Alle børn og familier er forskellige, og vores råd passer nødvendigvis ikke ind hjemme hos dig og måske gør de.
Har du flere gode råd til juleaften, så smid den endelig som en kommentar længere nede på siden.