MinTandbørste.dk – samler på sunde smil

Indeholder reklame for Min Tandbørste

MinTandbørste vil gerne være med til at slå et slag for god tandsundhed blandt børn i Danmark. Helt generelt er det vigtigt, at vi som forældre husker:

At børste barnets tænder morgen og aften
At børste barnets tænder i 2 min. hver gang
At børste barnets tænder med små cirkelbevægelser
At bruge en blød tandbørste
At skru ned for sukker og syre i kost og drikke

Derudover er det vores ansvar som forældre at udskifte tandbørsten, når den er slidt - da den ellers ikke kan rengøre grundigt og i øvrigt er et slaraffenland for bakterier. En god tommelfingerregel er at udskifte tandbørsten hver 3. måned. En undersøgelse viser dog, at dette er langt fra tilfældet i de danske hjem, hvor tandbørsten får lov til at "leve" i 5 - 6 måneder.

MinTandbørste.dk kan man købe tandbørster med barnets navn indgraveret. Børn elsker at se deres eget navn på ting - og MinTandbørste har fået en masse positive tilbagemeldinger fra forældre, hvis børn pludselig synes, at det er sjovt at få børstet tænder. Og samtidig er navnetandbørsten en god måde til at undgå tandbørstekaos i de små hjem og når børnene skal på weekend hos bedsteforældre eller venner.

MinTandbørste.dk forhandler De udelukkende manuelle kvalitetstandbørster fra den anerkendte TePe tandbørsteproducent. Alle TePe tandbørster er udviklet i samarbejde med dental eksperter - og er kendt for at være effektive, holdbare og brugervenlige. Som I nok har bemærket bliver navnet indgraveret gennem foliepakken for at bevare hygiejnen. En pakke med 3 stk. navnetandbørste koster kun 95 kr.

Tandplejer Maria Kristensen deler her lidt gode råd og I kan se meget på MinTandbørste.dk og følg endelig også med på deres Facebook og Instagram.

Tandbørsterne er inddelt i aldersgrupper fra 0-3 år, 4-9 år og 10 år og opefter. Se deres store udvalg af tandbørster her.

 

GODE RÅD - BØRN FRA 0 - 3 ÅR

 1. Start tandbørstning så snart den første tand er synlig i dit barns mund

 2. Børst med små bløde cirkelbevægelse

 3. Når alle mælketænder er brudt frem, tager det 2 min. at børste hele munden

 4. Brug kun tandpasta med fluor (eller børnetandpasta med reduceret fluormængde - dog anbefaler vi at undgå dem med sliksmag, så dette ikke forbindes med tandsundhed)

 5. Mængden af tandpasta skal svare til en lille ært - og kan med fordel "mases" ned i børstehårene, så barnet ikke bare spiser tandpastaen

 6. Børst barnets tænder morgen og aften - så det allerede fra start bliver en god vane

 7. Skab tryghed hos dit barn - sæt dig evt. på gulvet sammen med dit barn, støt hovedet og foretag samme ritual hver dag

 8. Vælg en tandbørste beregnet til små børn - og gerne én med bløde børster

 9. Husk at udskifte tandbørsten, når den er slidt (ca. hver 3. måned) - ellers kan den ikke rense effektiv.

GODE RÅD - BØRN FRA 4 - 9 ÅR

 1. Børst barnets tænder morgen og aften - det er vigtigt, at forældre stadig hjælper med tandbørstningen

 2. Børst barnets tænder i 2 min. hver gang. Barnet kan evt. øve sig efter mor / far har børstet

 3. Børst med små runde cirkelbevægelser - både på tyggeflader, ydersider og indersider

 4. Brug kun tandpasta med fluor - mængden svarende til en ært. Det er fint at skifte til en voksentandpasta med mere fluor (op til 1450-1500 ppmF) - da barnet nu er gammel nok til at spytte ud i stedet for at spise tandpastaen

 5. Få evt. barnet til at spytte overskydende tandpasta ud og brug tandtråd inden barnet skyller munden (eller helt undlader at skylle for at bevare flouren i munden)

 6. Introducer tandtråd dagligt og gerne lige efter tandbørstningen, så der kommer lidt flour ind i mellemrummene - det vil være en god vane barnet tager med sig senere i livet

 7. Vælg en tandbørste, der er beregnet til børn - og vælg gerne én med bløde børster

 8. Udskift tandbørsten, når den er slidt (ca. hver 3. måned) - ellers kan den ikke rense effektivt

GODE RÅD - BØRN FRA 10 ÅR OG OPEFTER

 1. Børst tænder morgen og aften - tandbørstningen overtages gradvist af barnet selv

 2. Børst tænder i 2 min. hver gang

 3. Børst med små runde cirkelbevægelser - både på tyggeflader, ydersider og indersider

 4. Brug voksentandpasta med fluor (1450-1500 ppmF) - mængden svarende til en lillefingernegl

 5. Fluoren i tandpastaen er med til at styrke tænderne - så vent 2 min. med at skylle munden

 6. Brug tandtråd hver dag

 7. Vælg en tandbørste, der er beregnet til junior / voksen - og vælg gerne én med bløde børster

 8. Udskift tandbørsten, når den er slidt (ca. hver 3. måned) - ellers kan den ikke rense effektivt

En børnetandbørste med navn kan være en stor hjælp i hverdagen, når der er flere børn i familien. Navnetandbørsten er en god personlig gaveidé til børn i alle aldre - når der skal styr på tandbørsterne.

Valg af tandbørste

Vi anbefaler, at du bruger en blød børste (x-soft eller soft) - uanset om du vælger at bruge en manuel tandbørste eller en elektrisk tandbørste.

God tandbørstning handler om at bruge korrekt tandbørsteteknik - fremfor at prøve at rengøre tænderne med en hård børste. Hvis tandbørsten er for hård, kan det skade gummerne.

Bruger du en almindelig manuel tandbørste, skal tænderne børstes med små bløde cirkelbevægelser i 2 min. på både tyggeflader, ydersider og indersider. Vælger du at bruge en roterende el-tandbørste, holdes den stille i 2 sek. på hver tandflade, så det samlet tager 2 min. at børste hele munden.