4 fif til at geare ned inden sengetid.

Kender du det med, at de små lopper har ekstra meget energi lige inden sengetid? Vi har i samråd med jer, samlet 4 gode fif til, at få børnene ned i gear.

kig indad

Er dine børn fuld af energi lige op til sengetid? Har du bedt dem om at tage tøjet af 4 gange samtidige med, at du lige rydder af bordet, finder tøj til i morgen og pakker tasken? 
Børn gør ikke hvad vi siger, men hvad vi gør
Dette gælder os her, er du selv helt oppe at ringe og stresser rundt, så kan din energi og stress niveau være med til, at gear dit barn op. 

Ta' en dyb indånding og gear selv ned, dette vil have den samme effekt på børnene.

Sluk for elektronikken

øjnene forbinder lys med dag og aktivitet. Tanken med 10 minutters afslapning på ipaden inden sengetid, er nu god nok. Men flere gange er det bevidst, at det altså har den stik modsatte effekt. Nogle børn kan sagtens falde i søvn med det samme efter at have set tv/ spillet ipad eller mobil. Men hvis dit barn har vanskeligheder ved, at overgive sig til søvnen, så prøv i en periode at undlade elektronikken inden sengetid og se om det har en effekt. 

læs en bog

At sidde og hygge med at læse en bog, bringer helt automatisk en ned i gear. Sørg for at vælge en bog med et roligt tempo eller lav tempoet roligt. 
Hvor I i dagstimerne måske laver det til en leg i pegebogen, så tal stille og roligt om tingene, deres kunnen, hvor de købes, meningen osv. 
At læse med/for dit barn bringer jer ikke kun ned i gear, det er også en aktivitet som giver jer nærvær samt tid og mulighed for fordybelse i historierne. 
Måske er det bare yndlingsbogen der skal læses igen og igen, her kan i fordybe jer i tegningerne, følelserne og aktiviteterne der leder til begivenhederne. 

MamaWiseDK kan anbefale disse bøger: 

Faste rutiner

Faste rutiner er vigtige i løbet af hele dagen, men til nat-tid kan de være alt afgørende for, om putningen går glat som is. Hvis I gør de samme ting hver dag inden sengetid, så lærer jeres barn at disse ting betyder, at det snart er sengetid og derved skal gear ned. Man kan f.eks. læse i en bog  hver aften. Se vores forslag længere oppe.

__________________________________________________________________________

MamaWiseDK benytter affilinks i denne artikel, dette har ingen påvirkning på din shoppingoplevelse eller din pris.