4 tips til at vælge legetøj, der styrker dit barns kommunikationsevner

Reklame for CIHA

Rikke & Jens er forældre til Alberte & Ella som begge har haft store udfordringer med hørelsen lige fra fødslen. Rikke & Jens, har startet webshoppen og bloggen CIHA op for, at hjælpe andre forældre med blandt andet at fremme sprogforståelsen ved hjælp af sprogstimulering igennem leg, de har lavet flere guides og sælger legetøj som gør det sjovt for børnene.
Du kan læse mere om deres side, hvad de laver og hvorfor.

"Vi håber at CIHA kan spare jer for en masse bekymringer og gøre tilgangen til høretab og sprog aktiviteter sjovere og lettere. I behøver ikke opfinde den dybe tallerken, hvis I følger med på CIHA. Vi har gjort arbejdet for jer"

familien-amdisen.jpg

På baggrund af min erfaring med, at arbejde intensivt med vores børns lytte og sprog tilegnelse har jeg lavet 4 simple retningslinjer (som jeg også går efter, når jeg vælger varer til vores webshop), for at vælge godt legetøj til dit barn:

 

1.     Legetøj uden batterier. Fordi legetøj uden lyd, giver dit mulighed for at lave sine egne lyde til legen

2.     Legetøj med flere anvendelses muligheder. Tænk på legetøj, der kan leges med eller spilles med på flere måder. Noget som kan bruges i samspil med andet legetøj til nye formål, eller kan opmuntre et barn til være kreativ!

3.     Legetøj der inspirerer børn til at være motoriske og bruge kroppen. Se efter legetøj, der opfordrer til at skubbe, trække, kaste, hoppe, danse, nå eller endda bare lave skøre ansigter.

4.     Legetøj der opfordrer til rolleleg. Gå efter legetøj, der giver børn mulighed for at gengive de rutiner, som de deltager i eller observerer i dagligdagen. En rolleleg kan fx være at spise, sove, få ondt, bade, forberede mad, rengøring, løbe ærinder og samtaler med andre hjælper børn med at udvikle sprog, tillid og meget mere.