Klassiske børnebøger

Indeholder reklamelinks

Vi har her samlet nogle klassiske børnebøger, måske du kan huske dem fra da du var barn? Måske dine forældre kan huske dem? Hvilken bog kan du bedst huske fra din barndom?

Peter pedal

Vi kender alle den søde Abe Peter Pedal. Viste du at den første Peter Pedal bog udkom i 1941 og der er kommet mange historier siden om den søde og nysgerrige abe. De fleste voksne kan huske Peter Pedal fra deres barndom, og alle børn elsker at høre historier med den frække abe.

Spørge Jørgen

De fleste kender også Spørge Jørgen som fik sin debut som sang i radioens børnetime i 1938. I 1944 udkom den som børnebog med tegninger af Storm P.

Teksten og tegningerne udfordrer hinanden og minder os om, at barnets nysgerrighed - selv når den er mest irriterende - er den lille motor, der får verden til at dreje rundt.

Alfons Åberg

Alfons Åberg kender de fleste også, og her hjemme kører filmene med den søde Alfon ofte på TV´et. Den første Alfonsbog, Godnat, Alfons Åberg, udkom i 1972, så der er sikkert mange der kan huske den fra de var børn.

Tante Grøn, tante Brun og tante Lilla.

Den svenske forfatterinde Elsa Beskow udgiver allerede i 1918 børnebogen “Tante Grøn, tante Brun og tante Lilla” og jeg kan i hvert fald huske at min mormor læste den for mig, da jeg var lille.

Gummi Tarzan

Gummi Tarzan er en børnebog fra 1975 af Ole Lund Kirkegaard, der handler om Ivan som får buksevand i skolen og skældud i hjemmet. En dag får han mulighed for at få opfyldt alle sine ønsker en hel dag, hvilket giver ham "den mærkeligste dag i hans liv".

Folk og røvere i KARDEMOMME BY

Folk og røvere i Kardemomme by er også en kendt børnebog som er fra 1955, mange har sikkert læst den, fået den læst højt eller måske været i teateret og hørt de gode sange og den fine historie.

Peter Kanin

Den sidste historie vi vil nævne i denne omgang er historien om de fire små kaniner: Flopsy, Mopsy, Silkehale og Peter. Måske du kender den? eller måske dine forældre kender den. Det er en serie og den første bog udkom i 1902 og er sidenhen blevet oversat til rigtig mange sprog og solgt i over 45 millioner eksemplarer.